19 juni 2014
18:30

Sjöbo IF Blå

Referat: Öja FF Gul - Sjöbo IF Blå

Match mellan Öja FF Gul och Sjöbo IF Blå denna kväll då förberedelserna inför stundande midsommarfirande också kändes aktuella. Det var två taggade lag som äntrade gräset på Björkvallen där dessutom en hel del publik hade hittat dit. Det var inte många killar i Sjöbolaget som vi kände igen från mötet tidigare i våras utan grabbarna ikväll kom mestadels från deras 02/03-lag. Matchen drog igång och det märktes direkt att vi skulle få ge järnet om vi skulle prestera väl denna kväll. Vi hade under hela första halvlek stora problem med att få igång ett konstruktivt passningsspel då vi hade svårt med att vinna de viktiga närkamperna och kunna kontra offensivt istället för att slita i defensiv riktning. Allt tydde på att halvleken skulle sluta mållös men i de sista sekunderna hann Sjöbo få en hörna och efter lite nonchalant markering kunde Sjöbokillarna göra matchens första mål.

I paus tog vi återigen upp de fem punkter som vi pratat om innan kickoff och kunde i och med denna repetition få killarna mer fokuserade på rätt saker. Spelet blev också flera klasser bättre efter paus med mer vilja, snabbhet och konstruktiva insatser i båda riktningar. Vi använde kanterna mycket bättre också och det var precis via en sådan yta som användes när Valdemar klev in från kanten och kunde kruta in kvitteringen mellan målvakt och förstastolpe. Snyggt! Fler lägen skapades och hade koordinationen mellan hjärna och fötter klickat snabbare hos de blåklädda killarna hade fler bollar letat sig in i Sjöbonätet. Vi ska dock inte glömma en straff som blåstes för Sjöbo som placerades i överliggaren. Chanser fanns alltså för mer målrassel på båda håll men det var Theo som fick äran att göra 2-1 på ett eget kraftfullt genombrott. Inte många minuter kvar nu, men Sjöbo skulle dock få in en kvittering. Efter ett långlångskott som flög in över Hugos utsträckta nävar spikades slutresultatet till 2-2.

En bra halvlek som avslutning och det känns bra att grabbarna visade moral och kraft när 0-1 vändes till 2-1 ledning. En poäng är inte fy skam och nu vet vi precis vad vi ska arbeta vidare med. Vi får chansen till detta redan på söndag då vi har träning på Björkvallen kl. 10.00. OBS! Obligatorisk träning för alla P03-lirare.