Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Öja FF P-03

Följ

P-03

Följ oss för uppdateringar
Följ
Öja FF
Fotboll
P-03
Tabell
Lag M V O F P
1 Öja FF Blå 10 5 1 4 16
2 Ystads IF Blå 2 2 0 0 6
3 IFK Simrishamn Vit 2 1 0 1 3
4 Spjutstorps IF 1 2 1 0 1 3
5 Sövestads IF Röd 2 0 1 1 1
6 Tomelilla IF Blå 2 0 0 2 0

Match

Tomelilla IF Blå

1 - 3
Tomelilla IP, Tomelilla
25 juni 2014
18:00

Öja FF Blå

Referat

Referat: Tomelilla IF Blå - Öja FF Blå

Då var det dags för vårsäsongens absolut sista seriematch för våra båda lag. Denna gång var det, liksom i måndags, Öja FF Blå som var i farten (framflyttad från i början av juni). Bortamatch på ett soldränkt Tomelilla IP mot Tomelilla IF Blå. Det är väldigt lätt som fotbollsspelare att efter en bra prestation gotta sig åt den lite för länge och därmed nagga lite på tiden till ny laddning och fokusering inför kommande uppgifter. Måndagens vinst mot Spjutstorp var ju en höjdare och till dagens match var Anders och jag väldigt nyfikna hur grabbarna skulle hantera den detaljen mot ett lag längre ner i tabellen.

Uppvärmningen får väl ändå anses ok där flertalet av killarna såg laddade ut och försökte peppa och få igång varandra. När domaren blåste igång fighten såg det också lovande ut med brett anfallsspel och kämpaglöd i närkamperna. Vi fortsatte återigen att hålla hög press på motståndarna för att vinna boll nära deras mål och göra det svårt för deras backlinje och målvakt att skapa chanser till konstruktivt uppbyggnadsspel. På en av våra hörnor i första halvlek slog Valdemar en hårt inåtskruvad hörna vilket gjorde Tomelillaspelarna så chockade att bollen gick via en blåvitrandig rygg och in i mål. Skönt att kunna göra matchens första mål! Men tendensen var ändå oroväckande. Tomelilla var giftiga i sina snabba omställningar och med betydligt piggare ben än oss vann de mark osedvanligt lätt mot oss. När dessutom viljan till egna initiativ minskade och "duttpassningarna" ökade, kändes det inte alls bra. Som ett brev på posten under vardagar kom också kvitteringen. Tomelilla var också nära att kunna ta ledningen efter slarv i bortalaget.

Paus, 1-1, och nu var det viktigt att lyfta upp killarnas humör, vilja och attityd igen. Dagen till ära hade vi fått våra nya gula bortaställ. Gul tröja, svarta byxor och ikväll tillsammans med svarta strumpor. Färgen på strumporna blev kvällens snackis som väl lär fortsätta diskuteras i Kalmar... Inte skulle vi väl sumpa chansen till vinst iklädda våra nya snygga Öjakläder!? Nej, grabbarna tog tag i taktpinnen mer bestämt i andra aktens början och började nu skapa fler och fler chanser framför Tomelillakeepern. Men det var inte förrän Viktor, som hur läckert som helst, lobbsköt in 1-2 på en frispark som killarna fick anledning att jubla igen. Ständigt och jämnt visade dock hemmalaget snabbhet och lurighet när de alltför ofta fick ta sig fram mot Wahlfrid i bortakassen. En eloge till Tomelilla som vågar använda fler 04:or än 03:or i de matcher vi lirat mot varandra. Nära men aldrig jättedito framför egen kasse dock. 1-3 skulle dock komma strax senare genom Theo via en snygg passning av Valdemar och killarna kände att segern var nära. Tomelilla gav nu allt framåt för en snabb reducering där vi istället fick flera gyllene lägen till ett fjärde mål, men när domaren förkunnade att vårseriespelet var över hade vi bärgat ytterligare tre pinnar till statistiken.

Statistiken ja. Öja FF Blå är det lag i P11 Sydöstra A som har släppt in minst antal mål, endast 20 st på de tio matcherna! Att vi endast mäktat med lika många framåt är dessvärre inte lika rolig läsning. Men Anders och jag strävar efter att skapa ett lag som har trygghet och struktur och det får man väl ändå påstå att vi lyckats med under våren. Däremot är vi inte nöjda med tjugo nätrassel i offensiv riktning och det är där vi måste lägga mycket fokus i framtiden.

Superbra jobbat, killar! Nu vilar vi imorgon så att batterierna är fulladdade till Kalmarresan. Det ska bli jättekul att åka iväg tillsammans med er!

/ Calle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Axel Nilsson 1 0 0 0 0 0
Emil Wejheden 1 0 0 0 0 0
Malte Mattisson 1 0 0 0 0 0
Otto Wängerud 1 0 0 0 0 0
Theo Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Tim Nilsson 1 0 0 0 0 0
Valdemar Nihlén 1 0 0 0 0 0
Viktor Andersson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Wahlfrid Nilsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 26 apr 2014, 11:00 Öja FF Blå - Tomelilla IF Blå 5 - 0