8 juni 2013
15:00

BK Höllviken Vit

Referat: Öja FF Blå - BK Höllviken Vit

Vilken fantastisk Öja FF P03-helg det blev! Efter gula lagets förkrossande vinst under fredagkvällen var det idag det blåa lagets tur att göra en strålande insats. Öja FF Blå ställdes mot starka BK Höllviken vit hemma på Björkvallens fina naturgräs. Bortalaget hade endast en förlust hittillls under vårsäsongen så vi visste att vi skulle få göra vårt absolut yttersta om vi skulle kunna rubba deras cirklar.

Uppstarten av matchen kännetecknades av kortpassningsspel och hårt närkampsspel och antalet chanser var lätträknade åt båda hålll. Det kändes som om båda lagen inte ville bjuda motståndarna på något gratis. Det var egentligen inte förrän Casper Nilsson vräkte in matchens första mål som matchen tog fart. Båda lagen skapade förhoppningar om en trevlig andra halvlek innan halvtidssignalen ljöd av den mycket duktiga domaren.

I paus var stämningen lugn och sansad och vi bestämde oss för att göra livet surt för Höllvikenkillarna även under andra halvlek. Bortalaget tryckte då upp ännu mera folk, i vissa lägen hade de tre anfallare mot vårt vilt kämpande försvar. Wahlfrids "Pekka Lindmark-räddning" var läcker att skåda. Våra defensiva kvaliteter ställdes verkligen på prov. Med Theo i spetsen, som försvarsgeneral av yttersta kaliber, gjorde alla grabbarna en riktig toppmatch! Alla Öjakillar gjorde sitt absolut bästa och agerade verkligen som ett lag, underbart att skåda! När sedan en snabb omställning avslutades med ett kliniskt avslut av Casper Nilsson kändes det grymt skönt. 2-0 i slutresultat och tre friska poäng och en sammanlagd tredjeplats i serien är riktigt bra gjort!

Träning måndag och match för Öja FF Gul på onsdag mot Askeröd är det som står närmast på agendan.