29 september 2012
11:00

Svedala IF

Referat: Öja FF P03 - Svedala IF

Det var väldigt intressant att se hur våra killar i Öjatröja P03 skulle hantera det fina spelet och resultatet från senaste helgens segermatch. Vi ställdes mot ett taggat Svedala IF som vi aldrig tidigare mött. Men när man såg hur våra hemmahjältar direkt i matchinledningen tog tag i taktpinnen kändes det tryggt och mycket bra. Det kändes knappt som bortalaget fick låna bollen de första tio minuterna. Enkelt och vägvinnande kortpassningsspel satte karaktär på matchen. Svedala fick lita på snabba omställningar för att komma upp i banan. Därför kändes det bra att Öja gjorde halvlekens enda mål. Med större precision borde målskörden i sanningens namn varit lite större. Målskytt: Edvard var sista hemmaspelare på bollen.

När den utmärkte domaren blåste igång andra halvlek kändes matchbilden igen, förutom att Svedala nu istället mer försökte komma runt på kanterna. Öjas spel genomsyrades av hårt arbete i närkampsspelet och snabbt vägvinnande passningsspel, vilket skapade fortsatt många fina målchanser. 2-0 målet kändes väldigt rättvist, men knäna började skaka en aning när bortalaget strax efter fick kontakt igen, genom sitt reduceringsmål. Återigen visade dock våra killar vilken vinnarattityd som finns i laget när Öja med kraft och finess tryckte dit ytterligare tre bollar bakom bortamålvakten. Det sista målet fick Wahlfrid(!) äran att banka in genom att vara stensäker från straffpunkten efter att en Svedalaspelare spelat handboll i eget straffområde.

Målskyttar i andra halvlek: Edvard, Viktor, Casper N och Wahlfrid.

Höstens sista seriematch slutade alltså helt i dur. Vilka härliga killar det är som kämpar och presterar så här bra!

Nu laddar vi inför kommande helg där både uppvisningsmatch på Swedbank Arena (fredag kväll) och cupspel i Furulund (lördag) står på agendan. Vi tränar som vanligt på måndag kl 18, men ställer in träningen på onsdag för att kunna vara maximalt förberedda inför helgen.