21 september 2018
19:00

Öja FF

Referat: IFK Klagshamn 2 - Öja FF

Den serie som Öja FF P16 spelar i nu i höst är väldigt ojämn. Allt från tremålsförluster till elvamålsvinster samt lag som lämnat WO har vi råkat ut för de senaste veckorna. Den största anledningen till våra förluster är när våra motståndare kommer med spelare från sina lag i Skåneserie A. Staffanstorp hade med sig ett stort antal häromveckan och igår mot IFK Klagshamn var det åter dags. Inte mindre än tio (!) spelare från deras senaste Serie A-match spelade mot oss igår. Inte konstigt att utmaningen för våra killar då är väldigt stor.

I åttio minuter stod vi upp fantastiskt bra. Ställningen var 2-2 när endast tio minuter återstod, men med ett par olyckliga misstag i eget straffområde kunde hemmalaget springa ifrån till 5-2 som också blev slutresultat. Paussiffrorna var 2-1 till hemmalaget där Edvin Carmfors prickade dit vårt mål på en tilltrasslad situation i halvlekens absoluta slutsekunder. Dessutom hade Ted Engström prickat undersidan av ribban några minuter tidigare vid ett friläge på Axel Nilssons fina framspelning. Chanser fanns alltså men IFK Klagshamn var ändå det bättre laget under första halvan.

I andra halvlek stod vi upp betydligt bättre och när vi flyttade upp Elias Brandt på innermittfältet blev vår offensiv starkare. Hans framspelning till Ted Engström var lysande men tyvärr blev skottet aningen för högt riktat. Backlinjen kändes klart starkare och tätare under andra halvlek där Jonathan Hansson, matchens bästa spelare, höll i trådarna på ett berömvärt sätt. Offensivt började det se ljusare ut och i mitten av halvleken fick vi in vår kvittering. Edvin Carmfors gled snyggt förbi sin uppvaktning men blev styggt undanträngd och domaren blåste för straff. Edvin Carmfors tog själv hand om straffen på bästa sätt och 2-2 var ett faktum. Härligt! Direkt efter kvitteringen satte hemmalaget återigen in två/tre av sina Serie A-spelare och spelet förlades direkt på vår sida av planen. Så stor är skillnaden.

Ni gjorde ett bra jobb igår kväll, killar. Med lite flyt hade vi kunnat norpa åt oss en pinne mot detta duktiga lag. Nu fick vi åka hemåt tomhänta men om vi på fredag 28 september sköter våra kort rätt mot Veberöds AIF (säsongens sista match) så kommer vi att komma på andraplats i P16 Södra. Det hade varit fantastiskt bra gjort! Hoppas att ni killar ställer upp på det:)