29 juni 2018
18:45

Öja FF

Referat: Ystads IF FF - Öja FF

Final i YA:s pojkcup 2018. Finalarena var trevliga Köpingebro IP med en gräskvalitet av absolut toppklass. Vi var ruskigt taggade inför matchen mot motståndarna Ystads IF och det märktes att samtliga femton killar ville göra sitt yttersta för att göra livet surt för våra kombatanter.

Hela första halvlek karakteriserades av taktik och riskminimering. Vår strategi att ligga lågt och stänga ytorna för Ystads IF lyckades bra. När vi vann bollen på mittplan gjorde vi gärna kontraattacker längs vår högerkant där Nils Persson huserade med den äran. Högkvalitativa Ystads IF hade förfärligt svårt att skapa något riktigt farligt i offensiv riktning. Endast något överlångt inlägg vållade vår målvakt Wahlfrid Nilsson en del huvudbry. Istället var det vi som skapade halvlekens bästa chans när Nils Persson tog sig runt längs högerkanten och hans inlägg nådde framstormande Edvin Carmfors. Edvins nick var inte långt från att trilla in i målvaktens borte hörn. Vår defensiv fungerade fantastiskt bra. Backlinjen med Alexander Gren - Jonathan Hansson - Elias Brandt - Kalle Jeppsson skötte under första halvlek sina uppdrag perfekt. Lägg därtill våra defensiva mittfältare Jonatan Resman Friis och Tom Bergbom som skötte sina uppgifter med bravur.

I paus tog vi upp allt det positiva men var samtidigt lyhörda och villiga att försöka justera vår offensiv och bli ännu mera spetsiga framåt. Andra halvlek startade som den första avslutades med undantag av att det taktiska började luckras upp en del pga tröttare kroppar och hjärnor. En sekvens som skulle få stor betydelse var det som hände ca tio min i andra halvan. I en närkampssituation faller en Ystadspelare och domaren blåser straff. Var var VAR när man som mest behövde den? Sagt och gjort, straff blev det oavsett och dessvärre även 1-0. Men våra killar ville inte ge upp. Vid flertalet tillfällen kom vi runt på högerkanten och via ett kombinationsspel mellan Elias Thorén och Nils Persson var det Nils skott som räddades av en mycket duktig Ystadmålvakt. Ytterst nära kvittering, alltså. Istället kom 2-0 till hemmalaget via lite tafatt försvarsspel av oss och skottet fram till 2-0 var omöjligt för Wahlfrid att klara av. Wahlfrid Nilsson utsågs fullt välförtjänt till vårt lags bästa spelare av arrangören. Han fick göra några giftiga räddningar när vi var tvungna att satsa framåt för att göra matchen jämnare resultatmässigt. Vi var väldigt nära att sätta alla nerver i dallring när Nils Perssons passning läckert frispelar Elias Thorén vars skott träffar stolpen! Neeeej! Så otroligt nära en reducering. Våra offensiva attacker blev nu mer och mer desperata och lägen fanns till nätrassel men i gengäld öppnades det även upp för kontringar i negativ riktning. På en sådan kontring sattes också matchens sista mål till 3-0. Skottet gick i ribban men på returen placerades trean in och turneringssegern var vikt till Ystads IF. Grattis!

Anders, Niklas och jag är oerhört stolta över ert grymma arbete på plan idag, grabbar! Ni genomförde en fotbollsmatch av mycket hög kvalitet och höll hemmalaget stången länge, länge. Idag var prestationen extremt mycket bättre än resultatet det utmynnade i. Ni ska vara stolta över er själva, grabbar!

Ha nu en riktigt trevlig helg så ses vi på måndagens träning kl. 18.30-20.15.