26 juni 2018
18:30

Öja FF

Referat: Liga 06 IF - Öja FF

Kvällens match i YA-pojkcupen spelades ute på klassiska Ingelstorps IP mellan Öja FF P16 och Liga 06. Vi hade till denna match kallat 16 killar och samtliga var riktigt taggade att lira match och försöka ta sig vidare till final. Direkt i matchinledningen fick Elias Thorén ett kanonläge efter ett genombrott men skottet gick aningen över. Några minuter efteråt fick Jonathan Hansson ett fint nickläge efter Kalle Jeppssons hörna men även denna gång hamnade avslutet strax över. Så här fortsatte det. Nils Perssons skott tog i ribban och många fler chanser därtill skapades utan att bolluslingen ville in. Vi hade innan match varnat för att Liga var kvicka i sina omställningar och vid fasta situationer. Dessvärre fick vi rätt. På hemmalagets första chans via en hörna kunde Liga trycka in matchens första mål. Väldigt olustigt... Våra grabbar ville dock inte att detta skulle förstöra tisdagskvällen. Elias Thorén x1 och Nils Persson x2 fortsatte chanskavalkaden. Även Axel Nilsson hade ett fräsande skott men målnollan för Öja FF var intakt. 1-0 i paus.

I paus vädrade vi våra åsikter och kunde med gemensamma beslut ta nya tag och ny energi rakt in i andra halvlek. Vi justerade i de offensiva linjerna och därmed blev vi ännu mer spetsiga i den sista tredjedelen. Elias Brandt skulle få äran att kvittera. Detta efter Nils Perssons passning och ett otroligt snyggt lobbskott som hittade in väldigt nära krysset. 1-1, nu var vi verkligen inne i matchen! Inte långt senare fick vi utdelning igen. Nils Persson löpte sig fri och denna gång gick avslutet in. Härligt, 1-2! Våra motståndare visade mer och mer trötthetstendenser och vi tog över matchen utan pardon. 1-3 stängde matchen totalt efter att Elias Brandt mycket kyligt frispelade Max Brandt som inte gjorde något misstag. Elias Brandt sköt några minuter senare i ribban och Edvin Carmfors höll sig mycket lämpligt framme och petade in 1-4. Tom Bergbom forsade rakt igenom hemmalagets backlinje och blev bryskt fälld med straff som följd. Fram klev Kalle Jeppsson som mycket kyligt placerade in 1-5 som också blev slutresultatet. Vi glömmer inte heller Wahlfrid Nilssons straffräddning i slutet av matchen.

Härligt killar! Nu väntar en riktigt häftig uppgift på fredag då vi kl. 18.45 ute på Köpingebro IP spelar final i YA:s pojkcup 2018. Motståndare blir Ystads IF.