10 juni 2018
11:00

Veberöds AIF

Referat: Öja FF - Veberöds AIF

Kvalmigt, klibbigt och kvavt var det ute på Björkvallen i förmiddags. Våra grabbar i P16 spelade match mot Veberöds AIF och ännu en gång präglades matchen av den tryckande värmen. Även idag fick vi göra ett kort spelavbrott i mitten av varje halvlek för påfyllning av dricka. Detta otroligt viktiga moment med att kontinuerligt fylla på er egen vattenreservoar på insidan är någonting ni sköter väldigt bra, grabbar.

Vi tog ett rejält tag om matchen direkt och bortalagets första avslut på mål kom inte förrän efter en kvart. Vi valde att ställa upp mer offensivt för att kunna vinna boll högre upp i banan, men eftersom våra motståndare istället skickade långa bollar på sin stora centrala anfallsspelare och därefter lyckades vinna andrabollar högt upp i banan valde vi till andra halvlek att ändra tillbaka till vår normala taktik 4-1-4-1. Vi hade svårt att spelmässigt ta oss fram till skarpa lägen. Max Brandts gyllene läge precis vid 16 m linjen var ett undantag men skottet blev en aning missriktat i stressen att komma till ett snabbt avslut. Vi fick helt enkelt förlita oss till fasta situationer där vi vet att vi är farliga. Det var på en högerhörna slagen av Kalle Jeppsson, som nådde Elias Thorén som tryckte in bollen vid bakre stolpen, som öppnade målprotokollet. 1-0 i 25:e minuten var riktigt skönt att beskåda! Men Veberöd var inte ofarliga. Endast sju minuter senare gick vi bort oss lite på planen och fri med Wahlfrid Nilsson i vår hemmakasse gjorde anfallsspelaren inget misstag. 1-1, surt men egentligen inte helt orättvist.

Till andra halvlek justerade vi alltså vår taktik och lät Tom Bergbom ta hand om den defensiva mittfältspositionen. Han gör alltid det med den äran och med en härlig passningsfot har Tom också möjligheten att lägga läckra mackor till sina medspelare längre upp i banan. Tom satte en perfekt avvägd djupledsboll till Nils Persson som mycket kyligt placerade in kvitteringen till 2-2 när han kom fri med målvakten. Detta skedde endast några fåtal sekunder efter att Veberöd lyckats sprätta in 1-2 efter en hård duell mot Wahlfrid Nilsson och efterföljande kalabalik framför mål. Nu var ställningen oavgjord 2-2, precis som för en vecka sedan mot IFK Klagshamn. Vi kändes dock hungrigare för dagen. Nyanser och tendenser att rinna igenom fanns hela tiden men det var faktiskt ännu en fast situation som skulle avgöra matchen. Jonatan Resman Friis fantastiskt långa inkast tog sig rakt igenom motståndarnas försvar och vips låg bollen i mål, inprickad av en egen spelare. 3-2 och nu hade vi återigen vänt tillbaka ett underläge till ledning. Detta är moraliskt mycket starkt så ta med er denna härliga inställning och attityd till att aldrig ge upp. Det gillar vi! Slutet av matchen rycktes till viss del sönder av några kort som reducerade antalet spelare på planen. Alexander Gren fick gult kort och 5 min med en man mindre. När vi hade klarat av den sekvensen var det istället Veberöd som fick en man mindre på plan efter 2 gula kort = 1 rött, på samma spelare.

Det kändes riktigt att gott få med sig tre poäng i dagens fight. Stundtals riktigt stiligt och tilltalande passningsspel men vi har även många saker vi måste förbättra. Om en dryg månad är det dags för turneringarnas turnering Gothia Cup. Nu gäller det att vi mangrant ställer upp på träningarna, gör vårt yttersta i varje moment av passen och höjer vår lägstanivå uppåt. Det ska bli väldigt spännade att se vad vi kan åstadkomma där uppe. Tack för en bra match, killar!

Träning på tisdag 19.00-20.45 - vi ses då!