11:00

IFK Klagshamn 2

Referat: Öja FF - IFK Klagshamn 2

Stekande hett var ledordet i dagens match mellan Öja FF P16 och IFK Klagshamn. När vinden inte heller nådde in på Björkvallens A-plan var det minst sagt jobbigt för killarna att genomföra 90 min på ett bra sätt. Bytena blev av naturliga skäl tätare och mängden vatten som konsumerades var högre. Ni ska ha en stor eloge för att ha genomfört fighten på ett strålande vis, grabbar. Vi mötte ett väldigt bollskickligt lag som värdesätter sitt passningsspel otroligt mycket. Uppspelen ska gå enligt tydliga principer och för att vi inte skulle gå bort oss och bjuda på för mycket var vi tvungna att ligga lågt i utgångsposition.

Första halvlek var egentligen rätt så chansfri om man undantar IFK Klagshamns två ramträffar, en på en listigt slagen frispark och den andra på ett monsterskott som Hjalmar Olsson i hemmamålet inte skulle haft en chans på om den varit någon cm lägre. Vi glömmer inte heller Wahlfrid Nilssons genombrott och friläge i halvlekens absolut sista sekund där tyvärr skottet skruvade sig utanför stolpen. Det var dock inte mållöst i paus. Vi ledde med 1-0 genom Elias Brandt som tog sig igenom motståndarförsvaret med glans via en läcker skarvning av Jonatan Resman Friis.

I andra halvlek blev våra kroppar och våra hjärnor ännu tröttare. Antal missade passningar, felaktiga ingripanden och sumpade nästan-lägen blev av naturliga skäl fler. Vi hade många ytterst fina omställningslägen med löpande yttermittfältare på språng men den sista leveransen av passning hamnade lite fel. Synd, känslan är att om vi hade levererat lite mer kvalitet så hade vi kunnat stänga matchen i ett tidigt skede av andra halvlek. När man stod och hoppades på en andra balja så kom den istället i vår egen kasse. Egentligen från ingenstans så hamnade bollen vid fötterna på en av de skarpaste lirarna i motståndarlaget och 1-1 var ett surt faktum. Vi bjöd lite för mycket på oss själva idag. Några passningar (via dålig rörelse på medspelarna) gjorde att Klagshamn kunde attackera oss farligt några gånger. 1-2 kom på ett liknande omställningsläge som egentligen kändes onödigt. Inte många minuter var nu kvar av matchen. Skulle vi kunna hitta lite uns av krafter i våra redan dränerade kroppar? Jodå, på en frispark av Jonathan Hansson och en dabbe av målvakten i Klagshamn kunde Tom Bergbom brösta in kvitteringen fram till 2-2. Riktigt go' känsla att sätta kvitteringen efter att ha hamnat i underläge några minuter tidigare. Resultatet stannade vi 2-2, ett resultat som nog kan kännas rättvist totalt sett. Visserligen ägde Klagshamn bollen mest men vi försvarade oss storstilat utan att släppa till speciellt många chanser under de 90 minuterna. Tänk nu på att fylla på vätskedepåerna igen efter denna heta drabbning. Bra kämpat, pojkar!

Tack för idag, vi ses på måndagsträningen!