18 juli 2018
12:30

SV Eintracht Segeberg

Referat: Öja FF - SV Eintracht Segeberg

Sista gruppspelsmatchen i Gothia Cup. Villkoren klara som korvspad. Plocka minst en poäng mot tyska SV Eintracht Segeberg och A-slutspel hade varit ett faktum. Vi startade matchen med pondus, kraft och smartness. Vi mötte ett fysiskt starkt lag och med planens beskaffenhet i åtanke så var kampmomentet i fokus. Vi skapade flera halvchanser i upptakten av matchen. Max Brandt vann boll och placerade Nils Persson i ett fint läge. Skottet täcktes dessvärre ut till hörna. Ännu bättre läge skapades strax efteråt när Max Brandt återigen vann skapade finfina förutsättningar för Nils Persson. Tyvärr nickades bollen via marken och över ribban. Men det var ändå Öja FF som skulle ta ledningen. Edvin Carmfors tog sig läckert runt sin försvarare och kunde på något märkligt sätt lirka in bollen vi bortre stolpen. 1-0, så otroligt härligt!

I andra halvlek var tyskarna mer offensiva. Hjalmar Olsson i vårt mål hade varit väldigt bra på hugget under första halvlek och styrt bort alla attacker på bästa sätt. Dock skulle kvitteringen komma till 1-1 på andrabollen efter en hörna, otagbart för Hjalmar. Tyskarna tryckte nu på rejält för att sätta ett segermål men backlinjen gjorde ett superarbete med Elias Brandt, Jonathan Hansson, Axel Strand och Otto Wängerud bland de fyra. Hjalmar Olsson fick avvärja ett friläge med åtta minuter kvar av matchen och dessutom ett lurigt skott som vållade mindre hjärtattacker bland våra tillresta supporters. Men vi höll undan! 1-1 och vi är klara för A-slutspel. Så otroligt starkt gjort, pojkar!

Redan idag kl. 17.40 väntar första matchen i slutspel. Vi ska möta ett svensk/chilenskt lag. Nu väntar mat, vila och sedan är det full taggning som gäller!