4 oktober 2017
19:00

Svedala IF 2

Referat: Öja FF gul - Svedala IF 2

Ikväll spelade killarna i Öja FF P02/03 höstens sista seriematch. På andra sidan i den rysliga oktobervinden stod Svedala IF. Detta lag har vi stött på vid flera tillfällen under de senaste säsongerna med en förlust i minnet senast vi mötte dem. Det skulle bli intressant att se hur vårt spel hade utvecklats i jämförelse med Svedala sedan i våras. Matchen var bara i sin linda när första attacken från vår sida vållade huvudbry för våra gäster. Mohammed Yagnobi stal bollen och vinklade ut bollen till Elias Thorén som snyggt serverade Mohammed bollen igen framför mål. Bollen placerades kyligt in i kassen och 1-0 såg dagens ljus redan i matchens första minut! Vilken start! Vi fortsatte att attackera längs kanterna och vi var nära att utöka vår ledning. Dessvärre var det istället bortalaget som gjorde matchens andra mål. Svedala satsade på lite längre bollar bakom vår backlinje och det var vid ett sådant tillfälle som anfallaren i vitklädda Svedala kom fri med Wahlfrid Nilsson och satte bollen i nätet till 1-1. Lite surt men det var detta spel som vi nu var tvungna att förberedda oss på. Våra killar gjorde en riktig kämpamatch där duellerna var hårda men inte fula. De yttre förutsättningarna med regn, vind och kyla gjorde ju inte det enkelt att spela bollen längs marken alltid. Även om det var Öja FF som verkligen försökte vara det passningsförande laget. I matchens 32:a minut var det dags igen. Återigen var det firma Thorén - Yagnobi som hittade varandra. Elias kom runt längs kanten och framför mål var Mohammed säkerheten själv. 2-1 stod sig halvleken ut, vilket kändes rättvist.

I andra halvleken var spelbilden densamma. Kampen om mittens rike blev tuffare och det var när vi fick loss kulan och kunde ställa om längs kanterna som farligheter skapades. Vårt 3-1 mål var en riktig delikatess. Bollen for som på ett snöre ända längs nere från backlinjen via mittfältet tll en framstormande Elias Thorén som spelade bollen snett inåt bakåt framför mål. Precis som vi poängterar att vi ska göra, bra! Mohammed Yagnobi störde backen så kraftigt att det till sist var "självmål" som blev målskytt för oss. 3-1 och känslan var riktigt god. Mungiporna drogs dock neråt när Elias Brandt fick en ful spark på skenbenet en stund senare. Elias fick avbryta matchen med jobbiga smärtor. Vi håller tummarna att allt är bra med Elias! Efter en del justeringar i vårt lagbygge fick vi resten av matchen mest fokusera på att hålla defensiven stark och tät. Det lyckades vi bra med och 3-1 stod sig matchen ut. Härligt! Vi har nu avslutat serien med FYRA raka vinster och spottat upp oss rejält i tabellen. Länk: http://www.skaneboll.se/information/?scr=table&ftid=70494
Det vi ledare är mest nöjda med är ända era prestationer. Vi arbetar mer och hårdare för varandra än tidigare. Vårt passningsspel med tillhörande rörlighet har utvecklats mycket. Vi har hittat spännande sätt att anfalla på och har blivit bättre på att värdera olika typer av situationer, både i offensiven och i defensiven. Mycket bra gjort, pojkar!

Nu avrundar vi höstsäsongen med en träning kvar. Den har vi på onsdag 11 oktober kl. 18.00 ute på Björkvallen. Det hade varit riktigt kul om samtliga killar kunde komma då!