24 september 2017
12:00

Öja FF gul

Referat: GIF Nike 2 - Öja FF gul

Skulle den positiva trenden hålla i sig? Det var den stora frågan efter två raka vinster för Öja FF i P15 Sydvästra-serien. Inte bara pga sex poäng utan det är även en högkvalitativ fotboll som grabbarna har presterat på slutet. I dagens vackra höstväder stod vi redo att möta GIF Nike på bortaplasten i Lomma. Konstgräsplanen såg ut att vara i gott skick men tillsammans med en väldigt studsig matchboll märktes det tydligt att det var svårt att spela bollen längs marken. Första halvlek var i ärlighetens namn inte av toppkvalitet men trots det var det Öja FF som stod för det konstruktiva. Efter knappa tio minuter var det dags för matchens första mål. I centralt läge fick Max Brandt tid på sig att måtta in sitt effektiva skott. Bollen tog via insida stolpen vägen in i nät och 0-1 var ett faktum. Härlig start! Vi märkte att vi kunde ta oss runt på kanterna och med snabba omställningar skulle möjligheter till fler mål kunna uppstå. Max Brandt och Mohammed Yagnobi hade några fina kombinationer som kunde fått en mer lyckosam slutpunkt. Elias Brandt lyfte upp en frispark bakom motståndarnas backlinje där Max Brandt kom forsande men hemmakeepern gjorde en utmärkt räddning. Med tre minuter kvar av första halvlek kunde inte Nike hålla emot längre. Firma Max och Mohammed gjorde ännu en fin attack och nu kunde Mohammed Yagnobi placera in 0-2. Effektivt och snyggt spelat! Strax efter var trean ytterst nära att se dagens ljus när Alexander Grens inspel från vänster så när nådde våra anfallares tåspetsar.

Trenden var positiv. Vi ville utnyttja våra passningar ännu mer och få till ett spel med mer flyt i andra halvlek. Stundtals blev vi stillastående och passiva men i andra halvlek lovade vi varandra att steppa upp ännu mer. Sagt och gjort. Grabbarna tog tag i spelet omedelbart och sånär kunde vi trycka in ytterligare en boll. Vi minns bl a Ted Engströms aggresivitet mot Nikes defensiva linjer och Alexander Grens luriga skott mot första stolpen. Hemmalaget ska tacka sin duktiga målvakt som verkligen gjorde en strong insats idag. Hade inte Nike något i offensiv riktning? Nej, egentligen inte om man räknar till farliga möjligheter. Wahlfrid Nilsson i vår kasse var ständigt på tårna och hoten mot vårt mål kunde tillsammans med vår mycket solida backlinje plockas ner väldigt enkelt. Elias Brandt och Jonathan Hansson bildar ett mycket svårpasserat mittlås som med stöd av sina ytterbackar gjorde ännu en bra fight tillsammans idag.

Rullgardinen drogs definitivt ner för Nike när Axel Nilssons läckra passning friställde Mohammed Yagnobi som löpte igenom och fri med målvakten tryckte in 0-3. Härligt! Inte många minuter senare var det Axel Strands tur att servera Edvin Carmfors ett kanonläge. Edvin var kyligheten själv och placerade lugnt och behärskat in 0-4 bredvid målvaktens ben. Mycket bra andra halvlek killar! Ni klev upp en nivå under andra halvan och när man gör fyra kassar framåt samtidigt som man håller nollan bakåt, då känns det riktigt gott. Mycket väl genomfört!

Nu återstår endast en seriematch, Öja FF - Svedala IF. Den kommer med största sannolikhet inte att spelas på fredag 29 sept utan flyttas framåt i tiden. Jag återkommer så fort tid är bestämd. Träning måndag och onsdag - vi ses då!