19 september 2017
19:00

Staffanstorp United FC 2

Referat: Öja FF gul - Staffanstorp United FC 2

Hemma men borta. Lördagens uppskjutna hemmamatch mellan Öja FF och Staffanstorp spelades ikväll på bortaplast i Tiffany Perssons hemort Staffanstorp. Våra fjorton killar visade redan under uppvärmningen att något stort var på gång. Laddningen var total och fokus placerad på en toppnivå.

I matchens inledning var det rätt så mycket ställningskrig och de första femton minuterna var nog "borta"lagets. Men sakta men säkert tog vår energi över och när vi började vinna mer och mer närkamper på mittplan kunde vi med stiligt och effektivt passningsspel ta oss igenom deras defensiva linjer. Vid ett dylikt anfall med högkvalitativt passningsspel sågade vi oss igenom längs högerkanten där Wahlfrid Nilsson (utespelare idag) löpte helt rätt och med en passning snett inåt bakåt satte Mohammed Yagnobi i kanonläge. Dessvärre tog bollen klockrent i ribban och det stannade vid nästan mål. Vi minns även Max Brandt som med ett lurigt skott satte motståndarmålvakten i aktivitet. Nu var vi riktigt heta! Mohammed Yagnobi gjorde ett enormt arbete i offensiven matchen igenom och när han rann igenom och därefter fälldes var straffen ett faktum. Mohammed satte själv bollen distinkt i nät och ledningen var vår, 1-0! Samme man var sedan ytterst nära att sätta tvåan när han rundade den utrusande målvakten men när skottet skulle exekuteras fanns motståndarben i vägen.

Mungiporna var i riktning uppåt i paussnacket och tendensen var tydlig. Vi skulle ha tre poäng med oss hem ikväll. Inte långt efter pausvilan var det dags igen. Jonatan Resman Friis såg med sitt snabba och långa inkast att Mohammed Yagnobi var på språng. Snett framför målvakten gjorde han inget misstag utan bollen for upp i nättaket och 2-0 var ett faktum. Härligt grabbar! Vi hade sedan bud på mer framåt. Bl a låg bollen fri framför deras mål efter en tilltrasslad hörnsekvens men bollen tog fel väg utanför stolpen. Stor eloge även till de bakre regionerna som skötte sitt arbete fantastiskt bra matchen igenom. De stundom vindsnabba Staffanstorpsspelarna höll hög kvalitet men med smartness, kraft och intensitet hos våra killar var deras farliga situationer egentligen rätt så lätträknade. Istället var det Öja FF som fick göra matchens tredje mål. Detta efter en sylvass aktion av Mohammed Yagnobi som snett inåt bakåt hittade Edvin Carmfors som läckert skarvade in 3-0 till oss. Ett riktigt fint fotbollsmål! Efter en ribbnick av "borta"laget var vi därefter värda ännu en straff när Mohammed Yagnobi solklart revs ner vid ännu ett friläge. Domaren valde att inte agera i det straffområdet men inte många minuter senare gjorde han det, i det andra... Mycket märkligt så hittade han en hands på en av Öjaspelarna med straff som följd. 3-1. Inte nog med. I matchens sista minut blåser han banne mig igen, även denna gång för straff. 3-2 som också skulle bli slutresultatet.

Idag har ni gjort en väldigt fint genomförd fotbollsmatch, killar. Jag skulle vilja beteckna denna fight som en av årets absolut bästa. Ni visade enorm arbetskapacitet, sjuk vilja, effektivt passningsspel, engagemang och stor fotbollskunskap. Otroligt bra genomfört, pojkar!!!

Glöm inte att det är lagfotografering innan morgondagens träning. Väldigt viktigt att samtliga killar kommer. Vi ses på Björkvallen kl. 18.00!