Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Öja FF P-02/03

Följ

P-02/03

Följ oss för uppdateringar
Följ
Öja FF
Fotboll
P-02/03
Tabell
Lag M V O F P
1 Öja FF 4 3 0 1 9
2 Malmö City FC 1 1 0 0 3
3 Södra Sandby IF 1 0 0 1 0
4 Veberöds AIF 1 0 0 1 0
5 Sövestads IF 1 0 0 1 0

Match

Malmö City FC

3 - 2
Sorgenfri IP, Malmö
3 april 2016
14:45

Öja FF

Referat

Referat: Malmö City FC - Öja FF

Dagens DM-match för P14 blev en riktigt tät och tuff historia. Våra killar i Öja FF P02/03 har i eftermiddag varit inne i Malmö och Sorgensfri slitna konstgräs för match mot Malmö City FC. Båda lagen hade tagit sig vidare från gruppspelet i DM och skulle nu drabbas samman i första gången av slutspelet. Malmö City FC kommer att spela i P14 Sydvästra A så vi förstod att det skulle bli en match av hög kvalitet, mycket fysik och snabbt spel.

Det var precis de detaljer som karakteriserade spelet i början av matchen. Hemmalaget tog tag i taktpinnen och pressade ner oss långt i egen tredjedel. Vi hade inledningsvis svårt att komma rätt i positionerna och få till ett eget konstruktivt spel. Malmö City utnyttjade gärna sin vänsterkant för att komma runt och med sin speed firades goda triumfer för dem där. Därför var det både överraskande men samtidigt väldigt glädjande när det var vi som gjorde första målet. På en snabb omställning frispelades Elias Thorén av Nils Persson och Elias gjorde ingen besviken. 1-0, härligt! Ett lag är sällan så sårbart som direkt efter ett ledningsmål och dessvärre fick vi känna på den sura eftersmaken, en kort stund efter att champagnekorkarna hade landat. Malmö City kvitterade på en hastig attack och Wahlfrid hade ingen chans att rädda. Men våra grabbar hade fått mer att säga till om och genom ett mer fyndigt passningsspel skapade vi mer och mer i offensiv riktning. Öja skulle också göra 2-1. Denna gång var Hugo Holmström regissören där han med en snygg passning satte Edvin Carmfors i ett fint läge. Edvin var väldigt cool i detta läge och trots tuff uppvaktning kunde han rulla in bollen förbi hemmakeepern. Riktigt bra gjort! Öjakillarna hade sedan ytterligare ett par riktigt fina chanser till att kunna utöka ledningen. Vi minns bl a en offsideavvinkning (ytterst tveksam) som hade friställt Elias Thorén helt och hållet. Istället var det dessvärre hemmalaget som kunde kvittera innan paus. Ännu en gång var det snabba fötter och tufft närkampsspel som ställde oss schack-matt.

Andra halvlek var den första lik. Hemmalaget vann fler närkamper och med sin höga press gick många uppspel från våra fötter rakt upp i Cityägo. Det är inte bra och detta är någonting vi måste bli bättre på. Att spela smart under press är en lärdom vi ska utveckla. Antalet chanser i båda längdriktningar blev färre. Bland annat pga två gula kort som drabbade båda lagen. Gult kort innebär 5 min utvisning vilket självklart påverkar spelkvaliteten. Dessvärre var det hemmalaget som skulle göra nästa mål. En av deras mest framstående spelare vann två-tre 50/50 närkamper och kunde med en klassisk tåpaj rulla in bollen precis innanför stolpen. De sista 10 minuterna blev spelet mer och mer desperat och några lägen till skottavslut skapades av oss. Men denna gång var vi nära men inte ända framme. Vi tar till oss alla bra saker vi åstadkom under matchen men vi är även inne i en läroperiod där tar till oss de sekvenser vi behöver förbättra. Då är det perfekt att möta Malmölag av hög kaliber.

Nu tar vi nya tag i vår utveckling. Träning måndag 4 april på Köpingebros skolas konstgräs kl. 17.30-19.00 följt av gräspremiär på onsdag 6 april ute på Björkvallen! Tid: 17.30-19.15. NU KÖR VI!!!

/ Calle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Axel Strand 1 0 0 0 0 0
Edvin Carmfors 1 0 0 0 0 0
Elias Brandt 1 0 0 0 0 0
Elias Thorén 1 0 0 0 0 0
Hugo Holmström 1 0 0 0 0 0
Jonathan Hansson 1 0 0 0 0 0
Nils Persson 1 0 0 0 0 0
Teo Martinsson 1 0 0 0 0 0
Tom Bergbom 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng