18 oktober 2019
19:45

Vara SK

Referat: Nol IK Futsal - Vara SK

Kvällens seriepremiär i futsalens div 1 slutade med en mycket fin 11-4 seger mot Vara SK.
Trots spelare som Philip Jonsson, Jesper Pedersen och Vlada Ilic på skadelistan så mönstrade Tränartrion Peter Karlsson, Hadi Namro och Jesper Pedersen ett mycket starkt lag. Hela 12 utespelare och 2 målvakter var uttagna till kvällens match.
Matchen började med Nol som som bollförande och ett Vara SK som försvarade sig lågt och satsade på omställningar, vilket de gjorde bra. Det dröjde dock inte längre än 2:33 innan Jesper Johannesson skickade in ledningsmålet. Nol fortsatte trycka på, och vid ca 5 minuter spelade får Nol en offensiv hörna och passar på att byta, men istället för hörna så sätter Vara igång spelet utan reaktion från domaren, Nolarna hinner dock in och bryta friläget, men på den efterföljande insparken så kvitterar Vara. Därefter är det lite böljande spel där Vara tar ledningen med 2-1 innan Miran Tilako kvitterar. Halvleken fortsätter med ett böljande spel som resulterar i mål för båda lagen, Nol är dock stråt vassare och går till halvtidsvila med en 5-3 ledning efter mål av Jesper Johannesson, Niclas Elving och Andres Vasques.
Nol rullade på samtliga 12 spelare och kändes fysiskt piggare och starkare än motståndarna när de gick till halvtid.
Andra halvlek var Nols från början till slut, Halvleken slutade 6-1 och det var ett markant övertag för hemmalaget under hela halvleken. Flera spelare gjorde väldigt bra ifrån sig, bland annat debuterande Alexander Steen och Hadi Hamzeh, Alexander stod för 2 mål och Hadi Hamzeh för flera assist och ett mycket fint spel under hela matchen.
I halvlek så byttes målvakt, Stefan Suvajac som gjorde en fin första halvlek byttes om Mikael Johansson som också gjorde en väldigt fin insats.
Totalt sett en mycket stabil insats med flera fina kombinationer och fint passningsspel, och några riktiga klassmål. Grattis till en fin seger killar och en bra start på säsongen.

Nästa vecka är det borta match mot Geesguud innan vi tar emot Färgelanda den 1/11.

Målskyttar idag: Jesper Johannesson 2, Miran Tilako 2, Alexander Steen 2, Andres Vasques 2, Niclas Elving 1, Johan Elving 1 och Andreas Säfström 1.