Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sjövalla FK Fotboll A-Lag

Följ

Fotboll A-Lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Fässbergs IF 3 3 0 0 9
2 IK Virgo 3 1 1 1 4
3 Kållered SK 3 1 1 1 4
4 Sjövalla FK 3 0 0 3 0

Match

Sjövalla FK

0 - 2
Åbyvallen 2 Konstgräs
24 februari 2024
12:00

IK Virgo

Referat

Referat: Sjövalla FK - IK Virgo

Efter att ha vallat 8-åringar i den ädla konsten av fotboll på morgonen nere på Mölnlycke IP, var det 10.30 dags att åka och valla dom något äldre (primärt åldersmässigt, inte beteendemässigt;) spelarna nere på Åbyvallen. Efter samling begav vi oss ner till Åbyvallen. Saker verkade mer i sin ordning denna dagen, Noah hittade fram, #3 tog rätt dag denna gången och Bashir dök upp 5min innan matchstart.

Motståndare för dagen var IK Virgo. En klubb med många likeheter med oss. Ett skönt gäng, centralt belägen klubbstuga och ett knippe av f.d. elitspelare med 'åldern inne'. Nåja, iaf det första har vi gemensamt, och det räcker väl egentligen! Till matchen hade vi en stor trupp där post-match rehydreringen verkade vara ett stort dragplåster för många, där kan man visa framfötterna om man misslyckas med att göra det på planen!

Som hemmalag var allt i (o)ordning och min uppvärmning bestod av att först låna konor från Virgo för att sedan jogga och sätta ut dom runt planen för teknisk zon och hörnflaggor. Och ja, det fanns element av zick-zack steg och upphopp när jag lade ut konorna. Såklart.

Matchen blåstes igång och från sidan var det kul att se. Vi tar tag i taktpinnen och spelar oss fint ut ur situationerna, och kommer även till fina offensiva sekvenser där vi kanske lite likt tidigare år relativt ofta gör fel beslut i vår sista pass. Boll- och spelmässigt är det helt klart övertag i vår favör. Arshya som högerytter dagen till ära visar att fokus legat på gymmet (och att vara lite sjuk) på försäsongen och efter 12 minuter ser det ut att vara slut på soppa i tanken. Tur att han kan sulfinta, och han överlever ändå första halvlek med bravur, kanske mer pga sitt pannben och sin spelförståelse än sina pingislungor. Elias stämmer in i (Arshya)kören och ropar byte efter 20 minuters slit på mitten. Det var tydligen något med 'slut efter en löpning...'. Sternvik och Simon B gör farliga löpningar offensivt och vi är sånär ett ledningsmål. Nåväl, laget kämpar på och gör det riktigr bra i en första halvlek där vi är det bättre laget. Tyvärr missade Virgo det PM:et och gör mål efter en tilltrasslad stuation strax innan halvlek.

Domaren blåser av och vi pratar om att hålla fokus och vara lojala till den plan vi lagt innan avspark. In kommer 5 iaf fräscha och pigga spelare, och vi roterar platser på några av dom som varit inne. Med facit i hand kanske det inte var helt lyckade saker att göra, men försäsongen (okej, cupmatchen) är till för att testa! Freddan får spela en klassisk 442 ytter, vilket han gör med bravur men hans styrkor kanske inte sitter i explosiviteten och förmågan att utmana 1v1;) Som central forward kommer jag in, vilket kanske inte bidrar till explosiviteten där på kanten...

Våra två nyförvärv Noah B och Noah K gör det fint på sina kant, samtidigt som backlinjen inklusive målvakt för det kanonbra. Vi kommer lite snett in och Virgos Theo Hernandez visar att med sina 39-år är gammal både älst och bäst. Han var lika mycket deras mittback i andra halvlek, som han var deras djupledsforward. 2-0 kommer i mitten på andra och Virgo med sina rutinerade spelare spelar av matchen utan att ta ut sig något nämnvärt sista 10. Någonstans i början av andra så ville Virgo byta bollar mot deras bollar, det måste vara därför vi förlorade.... (Även om jag håller med om bytet, våra bollar var uselt pumpade;)

Något jag personligen fann lite småroligt var rundgången av 'klagande' mellan domaren och Virgo, den ene klagade på den andre som klagade tillbaks och så blev det en rundgång. Jag fann det liksom komiskt att 'klaga på klagandet'. Hur som, bra stämning på planen och vill man vinna så blir det lätt så, efter matchen var det som bortblåst.

Kul erfarenhet för oss att möta IK Virgo för första gången med Sjövalla. Ost och fralla!

Post-match rehydreringen förtjänar nästan sitt egna referat, men det är 'bakom stängda dörrar'. Pilar kastades, tummar gick ur led, alternative lagnamn spikades (BK Bonkerz?) och mat och dryck inmundigades...
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
André Lundin 1 0 0 0 0 0
Arshya Keshavarzi 1 0 0 0 0 0
Bashir Ahmadi 1 0 0 0 0 0
Daniel Kappelin 1 0 0 0 0 0
Elias Dahl 1 0 0 0 0 0
Fredrik Nedestam 1 0 0 0 0 0
Hans Holby 1 0 0 0 0 0
John Larsson 1 0 0 0 0 0
Mikael Alfredsson 1 0 0 0 0 0
Mikael Olsson 1 0 0 0 0 0
Noah Borneklint 1 0 0 0 0 0
Noah Kaiberger 1 0 0 0 0 0
Oskar Sternvik 1 0 0 0 0 0
Simon Bevenäs 1 0 0 0 0 0
Thomas Fieker 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Jakob Karlholm 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng