Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sjövalla FK Fotboll A-Lag

Följ

Fotboll A-Lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Utbynäs SK 4 4 0 0 12
2 Inter Linné IF 4 1 2 1 5
3 Kärra KIF (C) 4 1 2 1 5
4 Johannebergs IF/Sjövalla FK 4 1 1 2 4
5 Lerums IS (C) 4 0 1 3 1
6 FC Härlanda 0 0 0 0 0

Match

Johannebergs IF/Sjövalla FK

3 - 2
Mossens IP 1 Gräs
2 maj 2023
18:30

Lerums IS (C)

Referat

Referat: Johannebergs IF/Sjövalla FK - Lerums IS (C)

Dagen D, eller B, eller hur man nu vill se det. Dags för vår första B-lagsmatch i den nuvarande formen, sammarbete mellan Johannebergs IF och Sjövalla FK! Kul!

Dagen börjar lite vant men ändå ovant för egen del, jag är ju van vid att se vinröda tröjor med tanke på min historik i JIF men kanske inte på gubbarna i Sjövalla... (Tredje bästa målskytt i a-lagssammanhang sedan statistiken infördes, strax bakom Rino och ganska långt eter suveränen Henrik Larsson).

Virgo damjuniorer tränar på till 1min innan avspark, Lerum hittar inte bortastället vilket innebär att vi är vinröda och Lerum lila, en kanske mindre lyckad färgkombination. Visuellt är Moseens IP kanske inte klippt sedan föregående år, och det visar Oskar S snabbt genom att fastna på bollen och snubbla. På uppvärmningen.

God stämning och ett riktigt gött väder, och matchen blåstes igång! Bollarna studsade både til lhöger och vänster, och ibland både höger och vänster samtidigt. Mossen är lite som en gammal dam, många skönhetsfläckar, långhårig och ganska värdelös att försöka spela någon form av konstruktiv och spelandes fotboll. Sagt och inte gjort, Alex spelar snyggt hem bollen till målvakt. Synd bara att bollen går ca 2m hemåt, sedan snappar deras FW upp bollen och 0-1 är ett faktum. Vi skyller på Mossens långa gräs där, och att Alex kanske inte hunnit träna särskilt mycket ben på gymmet senaste tiden.

Både 1-1 och även 2-1(?) kommer via Noah som förtjänstfullt sliter där framme och ständigt löper i djupled. Fieker blöder som vanligt näsblod efter att ha stångats lite, Olle springer 70m offensiv löpning för att sedan springa 70m defensiv löpning. Jocke och Lundborg står lite vid sidan och pratar ÖIS (inga jämförelser dras dock med dagens match). Någonstans kommer även 2-2 när Kubista kommer ner och pratar minnen. Joel och Munge fortsätter bolltrillandet, Adam gör några svettiga räddningar och Sam springer mest runt och försöker tunnla, ibland egna medspelare i form av Martin.

3-2 kommer dock när alla tror att Noah ska få sätta sitt hattrick. Domaren blåser straff. Sjukt sympatiskt byter spelande tränare Paul in sig själv, skrattar lite högt, och sätter sedan bollen distinkt mitt i målet. En straffskytt och lagledare av rang! Haha. Nä, så kanske det inte riktigt var, men nästan...

Här någonstans går jag till bilen som står parkerad på en förbjuden parkering utanför klubbstugan. Ingen böter. Puh. Solen går ner och jag får rapport att 3-2 blev slutresultatet. Jag tänkte gratulera JIF till årets första poäng i seriespel, men men hänsyn till den tråkiga stämningen som kan uppstå, så avstår jag från att göra det;)

Grymt bra jobbat alla och verkligen kul att b-laget verkligen är det vi ämnade det att vara, ett forum för alla att spela boll och ha riktigt kul tillsammans! (Och såklart även aspirera på a-lagsplatsen!!)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Egil Blom 1 0 0 0 0 0
Martin Nordlund 1 0 0 0 0 0
Olle Enelund 1 0 0 0 0 0
Oskar Sternvik 1 0 0 0 0 0
Sorawat Aromsawa 1 0 0 0 0 0
Thomas Fieker 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng