Revansch!

re·­vansch [-van´?] substantiv ~en ~er
• till­fälle till seger efter neder­lag (vanl. mot samma mot­ståndare)

Och så blev det, även om det satt långt inne och var (som vanligt nuförtiden) onödigt nervöst!

Inför matchen laddades det upp med lite enegidryck, kaxchoklad som middag och riktigt dålig musik (Obs, detta är i skribentens egna åsikter och återspeglar, tydligen, inte den gemene massan i laget). DJ Paul och DJ Simon står för musiken, och tur för dom att dom är en bra på annat för någon musikkarriär lär det inte blir. Vi kör taktikgenomgång och pratar igenom hur vi vill att matchen ska se ut, och det gör väl den tidvis, men tidvis också inte alls så att vi vill att den ska se ut! Mohammad får låna lite av Fiekers 'speciallinnement' mot ryggskott och det verkar kunna kurera både det ena och det andra, och har ett fränt sting i näsan.

Efter lite uppvärmning och skott, så var det dags att sparka igång. Vi rullar och 1-0 kommer redan efter 10 minuter, jag har för mig Kappe skjuter, målvakten tappar och Sköldberg är där och rakar in returen. Enkelt, rakt och bra. Mer sådant! Heden kvitterar i 22 minuten efter en fin sekvens (som likt mot Askim är antalet meter offside, det vi tar med oss är att offsidefällor utan linjedomare är som att leka med döden, typ:) där deras fw dunkar upp den i nättaket. 2-1 kommer dock relativt omgångde, där Fieker håller undan några gubbar och distinkt sätter den i mål. Och ja, ni drömmer, det var definitivt inte Fieker (han gör nickmål, ibland, eller så skrämer han in motståndaren i mål med bollen, men han gör inte mål med fötterna. Senast kanske... 1999?) utan Sköldberg som gjorde målet, målprotokollet är missvisande:) 3-1 kommer i den 36' där Kappe skjuter ett lurigt skott som deras målvakt släpper in mellan benen. I ärlighetens namn så vet vi alla att ställa en utespelare i mål är sub-optimalt, och det fick FC Heden erfara, kanske till och med två gånger om. Här borde vi ha stängt matchen och att känns väldigt lugnt, bollinnehavet var det stor fördel på och Heden hade bortsett från sitt mål noll skott mot eller på mål. Elias, Hasse och John får slita kopiöst då Heden hittar lite smarta taktiker och har ett väloljat lag.

I andra gör vi lite byten och det blir.... inte bra helt enkelt. Spelarna är bra, men vi får någon form av kollektiv psykos (eller, pyspunka som jag beskrev det som). Luften går ur oss. I minut 70 gör deras spelare Kim en mildare version av vad han gjorde mot oss senast. Han gör en Kappe helt enkelt. Driver in bollen, skjuter från rimligt behagligt avstånd men får en riktigt bra träff som sitter i nätmaskorna bakom Jakob. 3-2. Minutrarna senare händer det som inte får hända, jag missar press på deras centertank, han fördelar boll ut som på kant som vi missbedömmer lite och deras offensiva innermitt löper sig fri i mitten utan markering och rakar in den på ett inspel. 3 defensiva misstag i sekvens, 1 mål i baken. 3-3.

Men. I 84' så får deras något något hetlevrade ytterback (som har gult kort) ett hjärnsläpp. I 10 sekunder efter avblåsning vill han visa sina offensiva talanger och dribblar igenom vårat försvar (där vi, och motståndarna) förvisso stannat upp för att det är avblåst) och avslutar sin uppvisning med att skjuta bort bollen mot mål. Solklart gult, och efter lite tjafs så får han lämna planen. Detta ger såklart oss en injektion, och i den 85 minuten gör Sköldberg kanske årets assist där han i linje med deras backlinje snurr-fint-utside-lobbar bollen över backlinjen till en vilt löpandes Sternvik som tar med sig bollen och sätter den i mål. Årets assist, och ett av årets viktigaste mål (om ändock inte kanske inte det snyggaste av avslut;).

Man of the match utan tvekan Pogge, även känd som Oscar Sköldberg (eller tvärt om...). Även om det ser ut som att Fieker gjorde ett (om han gjort det hade jag kunnat skriva ett helt matchreferat om det skulle jag tro!), så var det inte så, utan Pogge gjorde 2 mål och årets assist. Hatten av och en grym laginsats andra matchen i rad. När spelet inte sitter, så sitter viljan!