14:00

Sjövalla FK

Referat: Härryda IF - Sjövalla FK

Derbydags, kul och lite spännande. Tills slut en match som innehöll lite av allt!

Strålande solsken och ett försnack som via lokala medier som var 'vänligt men bestämt'. Inför matchen handlade det lite om att känna lite på pulsen på varandra, och i matchinledningen var det Härryda som kom upp bäst i puls.

Stor publikfest, två vattenpauser och ett väder som kanske mer var mer idealt för en strandfotbollmatch än en vanlig fotbollsmatch (Även matchbollarna påminde mer om badbollar än fotbollar, och planen var inte i bättre skick än en ihoplappad sandstrand (finns ens det?), Härryda kommun bör investera lite mer i vår kära grannort helt klart). Men lika villkor gäller!

Pfuiiii. Matchstart. Dom första 10 touchen från vår annars bolltrygga sida påminde mer om en cirkus än fotbollsspelande, och det var tacksamt för motståndarnas hungriga forwards. Vi försöker spela upp bollen, men första 15 minutrarna blir det mest att Härryda bryter boll och sticker i djupled.

I minut 16 tar vinden tag i badbollen, det blir lite missbedömning från vår sista utpost och tre omarkerade Härrydaspelare får raka in den mitt i målet. Påminner väldigt mycket om förra årets Härlandamatch, där vi trots man-man på denna hörnan lyckas tappa tre markeringar Det var kanske lite svårt att samla fokus igen direkt efter att bangaler (Derbyt i ära!) gjort att gräset fattade eld och vår sista utpost aka brandpost aka brandman får dubbelhoppa över staketet och heroiskt släcka branden med en brandsläckare.

Härryda vill inte vara sämre på att markera, och i 36:e minuten får jag äran att stånga in 1-1 efter en fin hörna från Kappelin. Halvlekens sista 20 minuter hade vi fint spel, men det var på något sätt Härryda med sina omställningar som lyckades få två mål inom loppet av en minut. 2-1 sker efter en misskommunikation, kollision i straffområdet och straff. Målmaskinen Bako sätter den helt otagbart för André M, trots att målet mer ser ut som en romb än en rektangel (Ping Härryda kommun). 3-1 kommer i anfallet efter där vi tappar boll långt ner centralt, deras fw möter upp och får vända upp, sticker den mellan backarna till deras andre fw som sätter den snyggt i bortre. Åter ett mål med fina prestationer, men i ärlighetens namn känns det bara mer slarvigt från vårt håll, särskilt när vi är bolldominanta.

Andra halvlek kommer igång, i halvtid pratar coach Paul om inställning och lugn. Och det tycker jag ändå vi lyssnar på bra, hitills har det varit ett ställningskring där inställning alltid kommer att slå klass. Härryda har några lägen, och likaså vi. Paul tar äntligen sitt sunda förnuft till fånga och sätter upp undertecknad som striker sista minutrarna, och 4 minuter senare visar det sig vara ett genidrag. Kappelin som gör lite vad han vill med deras ytterback, ser löpningen på första stolpen. Höger yttersida med noll vinkel, upp i närmsta krysset. Otagbart. Här skulle kanske jag framhäva att det kan ha varit ett av dom snyggare målen som gjorts på Härryda IP. Istället väljer jag sympatiskt att framhäva Sternviks fina löpningar, Kappelins speluppfattning och Pauls genidrag. Vilken jävla lagspelare jag är! #jantelagen

Som grädden på moset vill inte Oskar S vara sämre, efter ett inlägg och en upstudsande boll väljer han att på halvvolley dunka in bollen i nätet från nära håll. Också ett klassavslut! 3-3 vid slutsignalen, vilket känns rättvist, där sista minutrarna av halvlekarna avgör stora delen av matchen!

Vi gör en okej match där kanske inte allt stämmer trots att alla gör bra insatser kollektivt och individuellt, samtidigt som vi möter ett lag som har en klar spelidé och är duktiga på det! Jag väljer att framhäva Olle som gör en jättefin match, Kappe som glider förbi motståndarna, Hans och Elias som sliter och Sternvik som gör så många bra löpningar som är guld värda för laget. Backlinjen (och även dagens 'hybrid' Mohammed;) gör en bra insats och sätts mycket på prov.

Tillbaks till ritbordet och tack Härryda för en fin inramning på matchen, gott fika och en go atmosfär!