20:15

Sjövalla FK

Referat: Tynnered FC - Sjövalla FK

Äntligen dags för bortamatch på Åkeredsvallen mot Tynnered, som jag längtat! Vi mönstrar dagen i ära en stark trupp, vilket är fantastiskt med tanke på en rätt seg bortamatch. 20.15 är rätt inhumant att sätta matchstarter på, ping Göteborgs fotbollsförbund.

Hur som. Vi tar bilarna ut till Åkeredsvallen, Tynnered tar tydligen bussen dit och parkerar den på planen från minut 1. Paddeldöden är bara en myt då vi initialt har svårt att hitta parkering bland en myriad av paddelfantaster på väg till Åkeredsvallens paddel och 'spela' paddel i några timmar. Noterbart #2 är att dom lägger en betalparkering där ute mitt i ingenstans, då vet man att man är nära Näset!

Paul har taktiksnack 20 minuter, uppvärmning 15 minuter, sedan matchstart. Tja, sedvanlig division 6 standard helt enkelt. Bussen aka Tynnered tar absolut inte tag i taktpinnen från minut ett, snarare är det vi som bortalag som egentligen får föra matchen igenom. Men som man säger, det krävs två för att tango:era (fri översättning från it takes two to tango), och Tynnered är ett bollskickligt lag dom första 10 metrarna på egen planhalva och spelar sig ur situationerna med sina 11 man i backlinjen. Vi har så mycket tid att tänka, att vi troligen planerar semestern redan där och då vilket också syntes. Vi har trots massivt bollinnehav noll fokus i sista tredjedelen. Passar slås hej vilt och våra löpningar sitter inte. Vi skapar lägen, men inga solklara lägen. Någonstans i mitten av halvleken, alltså runt minut 25, kroknar Tynnered något och börjar att systematiskt 'fördröja spelet' aka maska för att orka med resterande 65min+tillägg.

I andra halvleken skruvar vi upp tempot lite, samtidigt som Tynnered blir trötta. André M får ändå chansen att cisa upp sig på en kontring och skott rakt på målvakt, men det var också ungefär det han fick göra denna matchen. Vi maler på och byter in lite nya pigga ben, vilket ger resultat och vi har några lägen som kanske borde sitta, men blockas av köttmuren framför mål. När vi väl trampade igenom så var det offside, kanske 20-talet gånger, och som alla vet talar statistiken och sannolikhetsläran vi lärt oss i skolan emot att det faktiskt var offside så många gånger. Men det tyckte hemmalaget i unison och också domaren. Det var en vansinnigt tråkig attityd mot domaren från hemmalaget, något man hoppas att deras ledare (som tyvärr också var delvis drivande) tar tag i internt, ohållbart. Taktkänslan från domaren kanske inte var på topp just denna dagen, men oavsett så är attityden förkastlig.

Jocke sitter hemma och via direktkontakt med våran ny officiella tränare Paul (Grattis Paul, nu leder du segertåget!) manar han till lugn, målet kommer tydligen att komma i 88 minuten. Via telepatisk kommunikation mellan Jocke och Kappelin, så skickar Kappe in en magnifik hörna på borte (Eller var det Jocke som gjorde det från soffan?!!), och undertecknad har bara att springa in den med pannan, i just den 88e minuten. Förlösande och glädjeskutt! Tynnered försöker nu omparkera bussen till våran planhalva utan resultat, det öppnar upp för oss och 0-2 kommer någon minut senare när Simon B trampar igenom försvaret och rullar in bollen. Tynnered kämpar fantastiskt under sina förutsättningar med skador och krämpor, och vi ser fram emot att möta dom på vår hemmaborg senare på säsongen!

Idag visar vi att även om verken fötter eller inställningen kanske är helt på topp, så är vi såpass bra som lag att vi reder ut även besvärliga situationer. Åter hatten av till alla spelar och avbytare som gör det till en sjukt kul upplevelse. Och grattis till Simon B, matchens MVP! Ost och fralla, segertågsvalla!