4 maj 2023
19:30

Askims IK

Referat: Sjövalla FK - Askims IK

Årets första förlust i seriespelet är ett faktum, tråkigt, men kanske också nödvändigt?

På samlingen talade vi om att Askim har en ung trupp och troligen snabba omställningar, och det blev vi varse om ganska tidigt! Efter lite sedvanlig uppvärmning var det dags för matchstart.

Matchens första 20 minuter börjar bra för vår del, där Askim hade svårt att få grepp och vi rullade på. Flertalet gånger kom vi runt på kanterna, och deras målvakt tvingades till några riktigt kvalificerade räddningar. Askim har ett varierat och bra spel, och söker ofta instick eller dumpar boll bakom backlinje på deras skickliga och snabba yttrar. I minut 28 kommer kallduschen, 0-1. Detta dock efter en i mina ögon konstig händelse, huvudskada på halvplan (tyvärr förmodad hjärnskakning i efterhand) där vi gormar kring detta och stannar av i spelet. Spelet fortgår och dom kommer runt på kanten, slår någon form av yttersida som inlägg där vinden tar tag i bollen och ställer André i målet helt, deras spelare nickar in den från mållinjen.

0-2 kommer tidigt i andra när deras ytter för kliva från halva plan hela vägen till vårt straffområde, och med vänsterfoten placera in bollen bredvid André via täckning. Killen verkar vara högerfotad, då hela deras lag är chockade över fullträffen (dock en vansinnigt bra löpning). Dock måste vi stänga ner honom fortsare där och störa hans momentum, men idag var inte vår dag rent defensivt. 0-3 kommer minuter senare, i minut 53, där deras motsvarighet till Peter Crouch tar sig förbi Mohammad, han saktar ner för att placera in bollen vilket gör att jag hinner ikapp, vilket också resulterar i ett motlägg och kanske världens långsammaste mål där bollen i styrfart rullar in under André (och då i teorin andra självmålet för dagen...). Ridå.

Här gör vi några byten och får in lite nya spelare och ny hunger, vilket visar sig väldigt viktigt. Lundin sätter fint 1-3 med huvudet efter en fin hörna i minut 66. Vi jagar på och lyfter upp stora delar av laget, spelet blir böljande åt båda håll men där vi har många chanser där bollen inte riktigt vill in. Frilägen, skott, nickar... Deras målvakt får 'jobba för lönen' och gör ett par magnifika räddningar. Askim hade också ett fint läge som man sätter strax utanför, och i och med detta så blir André Ms räddningsantal för dagen totalt 1 (Ett effektivt Askim helt enkelt!):)

Personlig reflektion och ett take home message på hur vi i vårat lag inte ska agera: Den ungdomliga sidan i Askim visar sig inte bara med snabba fötter och flås, utan det var även ett vansinnigt gnäll konstant (och alla vet att jag avskyr gnäll:) på domslut och inte ens med dobbar först eller nacksvingar skulle det vara frispark mot dom. Några agerade/argumenterade i affekt vilket jag personligen också gör och det är okej, men det blir bara löjligt när man som gubben längst bort från situationen ska argumentera för lagets sak. Ledarstaben eldade på och fick väl ca 35 tillsägelser från domaren, lågt räknat. Bortsett från den något naiva inställningen, så var merparten av Askims spelare ett väldigt trevligt lag att möta när stundens hetta lugnat sig!

1-3 blir också slutresultatet i en match där båda lagen är ganska likvärdiga och man ser att det är ett bra lag vi möter med boll i sig. Dom sätter sina chanser, det gör inte vi, där är väl den största skillnaden. Defensivt är detta en plattmatch och vi går från 1 insläppt mål i serien, till nu 4. Dock är vi fortsatt serietvåa på målskillnad före just Askims IK. Nya tag mot FC Heden på onsdag!