Johannebergs IF

Referat: Sjövalla FK - Johannebergs IF

Seriepremiär, hemmaplan och mot bekant motstånd. En succé!

Efter att ha valsat runt lite på försäsongen var det nu äntligen dags att bekänna färg. Seriepremiär! På andra sidan planhalvan stod Johannebergs IF, min forna klubb innan jag bytte betongen mot fågelkvittret ute i Mölnlycke (Som vi dessutom har ett b-lag tillsammans med). Klart vi skulle visa vilka som var storebror i sammanhanget!

Efter tidigare sammandrabbningar visste vi att vi skulle möte ett fysiskt tungt och lag med bra inställning, och matchade vi detta och i tillägg kunde spela vårat spel, skulle vi gå vinnande ur denna sammandrabbningen. I omklädningsrummet försökte vissa matcha deras tyngd genom att trycka i sig lite extra käk (John sågs smaskandes på en Kitkat och gladeligen bjuda!). +3kg/gubbe var ett minimum, och jag tror vi fixade det! Samlingen börjar i sedvanlig ordning när Arshya kommer in 20+ minuter sen, men alla vet, fint folk! (Jag tror för övriga Arshya hade behövt dom 20 minutrarna extra för at träna skott...:).

Vi har en fantastiskt bra trupp med oss, där egentligen alla borde starta, men vissa attributer (vanligast var kanske diagnosen pingislunga/matchotränad) gjorde att man fick stå vid sidan en stund just denna matchen. Vi kommer ut och alla känns väldigt taggade och att det ska bli kul att spela fotboll, Paul kanske är mest taggad av alla och är inte sen att smitta av detta på alla spelare!

*Pffiiuuuuu* och matchen är igång! Detta såklart efter att Elias haft en tjugo minuter lång monolog av 'Vad innebär fair play för dig?' på frågan från domaren. Han släpade fra malla floskler så som respekt.... och tja... Det var nog inte så mycket mer än så? Och jo, Kappe sa något om att inte klaga på domaren också... Till vårat försvar fick jag förklara för vår domare att vi faktiskt var top-10 i fairplay ligan förra året, av alla lag i lokalserien i Göteborg (Div 4-7). André Lundig gjorde det mer legitimt efter att ha tagit ett guld kort då han avslutade 20 sekunder efter offsideavblåsning. Man kan säga att min legitimitet och trovärdighet hos domaren var rätt låg, lite som att kissa i motvind:)

Jaja. Matchen var igång! Efter 5 minuter så dunkar Simon B planenligt in 1-0, jubel från läktaren och en skön känsla! Vår offensiv hade stundtals lekstuga med motståndarlaget som fick låna bollen lite då och då, och skicka långt mot två duktiga targets. Defensivt var första 10 minutrarna något skakiga, särskilt för egen del med felbeslut, men det ordnade upp sig när vi kom in lite i det! Hatten av till vår lokalbo (Bor i någon brunn vid Finnsjön), #13 Jimmy Elek som gör en bra match och är riktigt tung att möta.

Vi rullar fint på mittfältet där vi är en mer, och Bashir fyller på föredömligt på sin kant. Vi drabbas lite av 'Rävlandasyndromet' och gör saker hundra gånger svårare än vad dom borde vara, och stundtals liknar vår sista pass/sekvens mer som något taget ur en balett än en fotbollsmatch. Man behöver inte göra en 'Wheelie' innan för att målet skall räknas, haha. Men jättefina kombinationer, bra inställning och okyliga avslut gör att vi håller oss på banan. Kanterna arbetar föredömligt och varje anfall känns riktigt farligt. Defensivt vet vi ju att löser vi bara vårat spel, så kommer offensiven att lösa målen. JIF spelar något 'high risk, high reward' och står högt med sin backlinje till trots att vi gång på gång kommer igenom i djupled, men det bidrar såklart också att vid bolltapp så har dom ett högre lag för omställning.

Minut 24, Kappe skjuter på volley (en boll som jag tror 99/100 hade skjutit över) och prickar André in. Lunding får målet, Kappe får assisten, och deras back som står nere vid stolpen typ 2m bakom André skriker offside. Om han varit skicklig nog att gömma sig bakom stolpen så att domaren inte såg honom, hade jag tyckt det var helt okej! Någonstans här har också Arshya ett riktigt fattigt högerskott (Hedersomnämnan). I minut 38 glider Kappe igenom och dunkar in 3-0. Slut på första halvlek, och en relativt behaglig resa där vi har bollinnehav och målchanser, och JIF har enstaka tillfällen dom blixtrar till men vi har ett lugn där vi vet att vi kommer vinna detta.

Andra halvlek igång, och 4-0 kommer omgående. Kappelin igen som drämmer till bollen, otagbart för målvakten (Som för övrigt gör en riktigt bra insats, siffrorna hade kunnat vara betydligt större). Efter detta gör vi några byten, Freddan, Danne, Sternvik, Sköldberg och Jocke kommer in. Fördelen med detta är det går nästan sömlöst, spelarna som kommer in är lika duktiga som dom som går ut. Tempot sjunker dock något i andra, med färra målchanser, men det är också en halvlek där vi inte jagar mål utan rullar mer. Lundin hinner göra sitt andra mål för dagen i minut 59, 5-0 och var inte matchen stängd innan så var den det definitivt då. Sternvik kommer in och gör ett fantastiskt arbete, Freddan kommer in och fördelar lugnt och metodiskt bollar, Jocke och Sköldberg har många fina kombinationer där dom snurrar upp försvarare men såklart pga skorna så sitter avsluten kanske mer i målen på Djupedal A-plan, än i motståndarmålet. Men det är en träningssak;) Jocke hinner dessutom få till en crosspass/avslut som blev mer en riktigt bra hemåtpass till mig, och kanske då en felspark på....45 grader? Haha.

När väl JIF får något avslut (kanske....2st i andra varav en var min hemåtpass mot hörnflaggan?:) var vår sista utpost där och avvärjde, riktigt bra. Flertalet matcher i rad där motståndarna poängterar likheten med Ter Stegen. Jag rättar dom rätt snabbt dock och hävdar att han är mer lik.... Harry. Harry Maguire. I första halvlek hade André det dock lite svettigare.

Stor eloge till vårat mittfält som är bollförande och bollfördelande i stort sett hela matchen, Arshya, Elias och John skapar i stort sett något bra av varje boll dom får. Bashir har som vi vet 3 lungor (nästan 4 efter han käkade nutellan?) och Mohammed styr med fina fötter och en offensiv lusta försvaret. Kappelin blev man of the match och belönades med en bild på instagram! (@sjovalla_fk).

Allt som allt en riktigt kul seriepremiär! Mycket publik, trevligt lag att möta och framförallt 5-0 och 3p! Temporära serieledare!!! Nu laddar vi för några träningar och 13 April matchen mot Fröjdens FK!