Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Månsarps IBK B-lag Herrar

Följ

B-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Månsarps IBK
Innebandy
B-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Hovslätts IK B 14 13 0 1 39
2 Bankeryds Skid o MK 14 11 0 3 33
3 KFUM Jönköping B 14 9 1 4 28
4 S/W 2010 IBK 14 7 0 7 21
5 Jönköpings IK Utveckling B 14 6 2 6 20
6 Hestra Skid O SK 14 5 3 6 18
7 Månsarps IBK B 14 2 0 12 6
8 Forserums IF B 0 0 0 0 0
9 Skillingaryds IK 0 0 0 0 0
10 Östra SK Jönköping 0 0 0 0 0
11 Östra SK / JIK 14 0 0 14 0

Match

Jönköpings IK Utveckling B

17 - 2
Jönköpings Idrottshus B-hall
18 februari 2024
17:00

Månsarps IBK B

Referat

Referat: Jönköpings IK Utveckling B - Månsarps IBK B

Som vanligt tänkte jag referera matchen, men kanske inte lika mycket som innan. Då vissa saker runt herrfyran lämnar en bitter eftersmak, framförallt regelverk och hur de ska tolka och efterföljs.
Men lite om matchen
17-2, var det rättvist, svårt att snacka bort det resultatet. Men som någon sa i omklädningsrummet, om Oliver gjort 16 mål så hade vi vunnit.
Tycker dock att siffrorna är för stora. 4 mål styr via oss in i mål, och det gör att vi bitvis, kanske framförallt i 3:e tappar fokus och humör.
De 2 första perioderna är ju bra. För en gångs skulle hade vi ett extra forwardspar på plats också, efter att ha genomfört alla matcher i år med 10 eller 9 utespelare. Utom mot Östra vilket är märkligt, eller inte. Tyvärr är vissa spelare inte med när vi har tuffare motstånd. Medans andra sliter som djur i alla matcher.
Våra målvakter är några som verkligen sliter. Martin står fram till 10-2, sedan gör jag valet att byta. Mest för att jag tyckte att han kämpat klart för idag, och bra för Andreas att komma in och spela efter frånvaro ( resa).
Våra mål idag gör David (PP) och Max. Jag fick agera sportchef ( igen !!!) och har värvat in 3 killar födda 1997. En av dessa är Andreas Lindberg, som ända ska ta med sig mycket positivt i matchen, med tanke på att han varit borta länge.

Mattias Johansson och Hugo Berglund har också anslutit. De valde att spela enkelt för att försöka komma in i det. Vilket jag tycker var rätt. Inga utvisningar drog de på sig heller, även om en var nära förestående i första för felaktigt byte.

I år finns en s k lista att förhålla sig till, 5 man plus en MV får stå på listan som under säsong får korrigeras 4 ggr. Fram till 26/2. Då får man enligt regelverket inte flytta mellan A och B. Men sedan tillkommer en massa kringregelverk, som för en ideelt arbetande person, blir en heltidstjänst att hålla reda på vem som börjat i B, vem som inte spelat de 3 senaste matcherna i A, för då kan man tydligen spela B, iallafall om inte spelat i A de 3 senaste innan 26/2.
Med mera. Kan man säga. Detta nya regelverk är inte tydligt, och kan utnyttjas skoningslöst om man har en väldigt stor trupp i sitt representationslag. Jag hade väl tänkt låta detta ligga till tävlingskonferensen. Men efter kvällens match blir jag märkbart irriterad över otydligheten kring detta. Och kommer omgående att delge mina synpunkter.
Jag klipper här in ett av regelverken kring detta.
"Om en spelare från lägre divisionstillhörighet spelar tre (3) stycken matcher i rad för laget med högre serietillhörighet inom föreningen, övergår spelarens lagtillhörighet till laget med den högre serietillhörigheten. Det är inte tillåtet att medvetet flytta ner A-lagsspelare till B-laget för att på ett sådant sätt kringgå listan om 5+1 spelare, blir detta tydligt riskerar man att bli av med rätten att flytta spelare mellan lagen"

Vem ser till så att ovan regelverk följs? Ska jag t ex se till att spela en A-lagsspelare i 2 matcher, ställa över honom i matcher 3, så han kan spela B ? Vem avgör tydligheten om om regelverket missbrukas. Just nu blir det ju egna föreningen som får hålla kolla på andra trupper, för det känns inte som att någon oberoende part kikar på detta.

Lite andra tankar jag har om detta är att det borde vara en B-lagserie istället. Ser bara i våran div 3, där vi har flera B-lag.
Det ska vara A-lag i första hand tycker jag. Tittar jag återigen på våran 4:a. Lag som Hestra och S/W som har ett fint engagemang runtomkring sina matcher, de får ju aldrig chansen riktigt att komma högre upp. När starka B-lag ploppar upp istället.
Nej, lägg alla B-lag i egen sarg. Bra matchning får man ju ändå, de bästa B-lagen möter ju ändå de bästa tänker jag.
Våran 4:a i år är för tok för ojämn. Vi borde spela i division 5 istället med lite andra lag från norra eller västra delen av länet, för det är fler än vi som har det svårt har jag sett, efter att studerat samtliga div 4.

Lite bittert inlägg eller referat kanske. Dock ingen skugga över våra killar som var med i B idag, skulle aldrig vilja byta dom mot några andra, för de kommer sliter på för våra lila färger, trots att det går väldigt tungt.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Andreas Lindberg 1 0 0 0 0
David Andersson 1 0 0 0 0
Hugo Berglund 1 0 0 0 0
Joakim Laago 1 0 0 0 0
Kian Karlsson 1 0 0 0 0
Mattias Johansson 1 0 0 0 0
Max Frohlund 1 0 0 0 0
Oscar Johansson 1 0 0 0 0
Philip Goude 1 0 0 0 0
Simon Hemberg 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Andreas Levinsson 1 0 0 0 0 0 0
Martin Henriksson 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien