Månsarps IBK B

Referat: Bankeryds Skid o MK - Månsarps IBK B

Match mot tabelltvåan Bankeryd, som bara kunde sluta på ett sätt och det gjorde det också. I en serie som är väldigt ojämn, där det skiljer extremt mycket mellan topplagen och övriga, så får vi svårt att hävda oss.
Sedan återigen så haglar återbud in, av olika orsaker, som man kunde skriva en doktorshandling om.
Men killarna på plats visar hjärta för lila, förutom kanske en period i första där vi fokuserar på fel saker.

Vi släpper in mest mål i första perioden.
Självklart mycket Bankeryd i början, vi får freda vårt mål. De gör 3-0 på 5 minuter, vilket speglar matchen väl.
Men tydligen ska det vara svårt att leda med 3-0, för vi får reducering sedan, genom ett fantastiskt skott av Max, pass från David.
Men sedan kommer hemmalagets Herr Larsson igång, han jagar ju målligan, var ju med i dagens JP, då de hade ett reportage om bästa målskytt i Jönköping. Marcus stod innan dagen på 28 mål. Och nu började han mata på, han gör både 4-1 och 5-1.
Sedan gör vi 5-2, genom ett anfall, som gör att man blir tårögd, fantastiskt spelat av Max, David och sedan avslut av Philip.
Sedan gör Larsson både 6-2 och 7-2, innan perioden avslutas med 8-2. De 3 sista målen tycker jag att vi kunde gjort bättre på. Vi sjunker ner lite för mycket, tar dåliga beslut också på plan, tappar både disciplin och humör. Och i allt detta så skadar sig även Filip Liborn, vilket var tråkigt givetvis, då vi var 2 femmor från början fanns inte så mycket att bolla med uppställningsmässigt. Filip´s pappa erbjöd sig ju att spela, och det får vi väl ha i beredskap till nästa gång, får bara skaffa rätt storlek på tröjan också.

Vi går in i pausen, och det som blir mantrat är att vi måste jobba så hårt vi kan. Vi vet att motståndaren är skickligare än oss. Men jobbet måste göras i varje byte. Andra perioden blir också en bättre defensiv period, där vi endast släpper till 17 skott mot 1:a periodens 23. Visst Bankeryd gör 5 mål i denna period. Det är bara ett av dom jag är besviken på, det är PP målet de får, vi sliter riktigt bra får bort bollen långt, men tar inte bytet, vilket gör att vi går på knäna och vi tvingas släppa in mål, onödigt.

3:e perioden gör vi också i stort sätt bra efter förutsättningarna. Bankeryd gör inte sitt första förrän. 11:22. Då i PP. Vi håller på och reda ut detta boxplay också, men de skjuter på täckande spelare in, med endast 6 sekunder kvar. Sedan rullar det in ytterligare mål, som egentligen inte är så mycket att säga om. Vi är trötta helt enkelt. 2 femmor till start, 1 skadad efter första, vilket gjorde att vi fick spela på 3 backar i 2 perioder. I sista perioden mår också Simon dåligt, så bara sportadiska byten på honom.
Herr Larsson stannade på 7 mål f ö.
Grattis till segern Bankeryd och lycka till framåt.
Och tack till våra egna killar 50 av 60 minuter idag ger ni allt ni har för lila. Ett stor tillskott är Jimmy Lindstrand som bara spelat 2 matcher denna säsong, båda mot Bankeryd. Med sitt enorma kunnande är han viktig för våra yngre killar, framförallt de som är nya, eller kommit tillbaka efter flera års paus.
Martin i målet ser också till att hålla siffrorna nere, 56 skott emot honom idag. Bra att vi har en back-up på plats också i form av Andreas, influgen direkt från Thailand.

Nu får vi ta Lördag och ladda för Mello, eller något annat bra.