MVIL Ostrava

Referat: Månsarps IBK - MVIL Ostrava

Ett tredje tjeckiskt lag blev tredje gången gillt, i negativ bemärkelse för oss.
Matchen lslutar 2-2, och går till straffar där vi förlorar 2-1.
Om man tar själva matchen i sin helhet, så är det, det bästa vi presterar under 2 perioder. Även om detta tjeckiska lag är ännu mer fysiska än dom vi mött innan, samt sätter också press med ojämna mellanrum, vilket vi kanske inte hade räknat med, så har vi spelet i större delen av matchen.
Men när de får ett PP i första perioden, så får de också in bollen, då de går runt målet och sätter den högt.
Men jag tycker att ändå tacklar det bra och ligger på resterande del av perioden, men skotten går antingen över/utanför, eller så räddar deras duktige målvakt, måste ändå ge han viss cred.

I andra perioden så kvitterar vi till slut, genom den numera vane målskytten Joel Blychert, ett skott utifrån som målvakten inte ser. Innan dess har samme Joel haft ett skott tar stolpe stolpe. Vi fortsätter och dominera, och vi får ett PP, men då blir det lite turbulent, vi får själva en 2:a minuten senare. Men också så har vi ett frislag, i deras PP, när vi tänker byta. Men då lägger domaren upp bollen, och tvingar mer eller mindre Oliver att spela iväg bollen, vilket gör att vi hamnar i otakt på plan och de tar på nytt ledningen. Efter detta är det i princip bara spel mot ett mål. De har väl ett friläga som Andreas räddar. Men annars trycker vi på med allt vi har. Vi tar en TO och väljer att matcha 2 femmor hårt. Och till slut 19:30 så går bollen in, ingen vet hur. Men i statistiken står Magnus som målskytt och Mattias som assistläggare.
Vi har även ett jätteläge 19:58 och avgöra, men det vill sig inte. Straffar tar vid.
Det slutar 2-1 till dom. Jag vill inte gå in ingående på straffarna, utan kan konstatera att jag är stolt över de killar som vågar att lägga. Sedan så hade vi inte de marginalerna med oss.
Men vi går ändå obesegrade i matchspelet idag, och släpper endast in 3 mål på 4 perioder.
Vill tacka alla våra fina grabbar, framförallt så slöt alla upp fantastiskt bra i sista matchen, och peppade verkligen varandra.
Tack till alla föräldrar som åkte ner och tittade. Ni fick ändå se killarna falla med flaggan i topp.
Sedan vill jag rikta ett tack till vår förre spelare Alexander Gustafsson, som trots ett hårt tränings- och spelschema med JIK, kommer ner till Göteborg och hänger med laget. Riktigt roligt.
Jag och Stefan tackar för oss, och på återseende nästa vecka, då det är seriedags igen.