4 januari 2019
20:40

Floorball Club Falcon

Referat: Månsarps IBK - Floorball Club Falcon

Dagens tredje och sista gruppspelsmatch slutade med seger mot Falcon (är inte det namnet upphovsrättskyddat ?).
Den blir cirka 20-25 minuter försenad, efter en skada i matchen innan våran.
Vi tar tag i taktpinnen bra i första perioden, förutom kanske de första 30 sekunderna, då Falcon får ett friläga som Robin räddar. Vi gör 1-0 genom Oliver Alving på frislag ( 3:e målet i turneringen !!!). assist från Gustaf Hvirf. Tid 3:05. I övrigt så har vi som sagt perioden, och borde väl gjort något mer mål.

I andra perioden får tjeckerna en snabb kvittering efter 52 sekunder på ett frislag. Spelet jämnar ut sig lite. Men vi försöker ändå att gå för nästa mål, och det kommer 06:47 efter en soloprestation av Edvin, som kanske bara han kan. Men en liten "lobb" över målvakten som avslut. Efter detta har vi många chanser att öka på till 3-1 men det blir en nagelbitare. Vi går ned på folk strax efter vårt 2-1 mål, och försvarar oss bra. Men de får en bra chans som de slår (bokstavligen) i utsidan av stolpen. Sista minuten lyckas vi dock hålla dom borta. Som nämnt innan så kunde vi gjort mer mål. När slutsignalen går så är det ett lättat och tröttkört lag som kliver av banan.
Beröm till hela laget, men lite extra beröm går till Oliver som hittat målet, och som försvarar mycket bättre än innan, Edvin, för att han har förmågan och hitta vägar/ytor som ingen annan. Sedan vill jag även berömma Gustaf som idag försvarade riktigt bra, utan att dra på sig några utvisningar. Samt Robin, som ändå är född 03, och går in och spelar bra mot 2-3 år äldre killar.