Hall Of Flame , V Frölunda
6 januari 2018
19:00

Referat: Sandö IBK - Månsarps IBK

1/4-final mot seriefyran i grupp 4. Lång dag och vår 8:e match i cupen. Nu börjar många känna av skavanker och tankarna är inte alltid kristallklara. Det gäller såväl spelare, ledare och de hårt kämpande domarna. Det märks också i inledningen. Fokus blir mer på domsluten och det börjar lite griningt med några små efterslängar från såväl oss och motståndarna. Lite typiskt i detta läge får vi ett frislag mot oss som hemmalaget lägger snabbt som blir mål. Vi hade en hel del synpunkter på frislaget då det 1:Inte slogs från rätt plats. 2:Bollen låg inte still 3:Bollen drogs istället för att slå. Men våra synpunkter påverkar inte beslutet. Därefter blir det en del chanser fram och tillbaka, tycker vi växer oss större och tar lite övertag men lite för enkelt kommer 2-0. Men efter det år lite bättre fart igen men det är på en soloräd Edvin från egen målgård drar alla motståndare och sätter reduceringen innan paus. Pratar ihop oss i periodpausen och vi lyfter oss men straxt efter kommer ett tung 3-1. Ett bra skott i slottet. Vi tar time out, går ner på folk. Ger inte väntad effekt och 4-5 minuter senare skiftar vi om och rör i femmorna och släpper in några som vilat vilket ger bättre drag. Vi bestämmer oss för att ta ut Alexander och chansa med 6 mot 5. Alexander hinner inte ut förren vi sätter reduceringen till 3-2 på tiden 17:58. Det är Mattias som hittar en lucka utmed stolpen. Vi hinner med ett kort snack vid målet och när vi vinner tekning blev det spel 6-5 igen. Alexander ut och vi lyckas kvittera. Denna gång är det Tom som lyckas peta in den. Kvarvarande tid händer inte mycket, blir lite oro för förlust i båda lagen. Dags för straffar som vi haft svårt för. Vi har pratat igenom detta och övat men nu var det skarp läge. Sandö lägger första straffen och sätter den högt i vänstra krysset. Därefter blir det en dramatik. En del bra räddningar och jobbigt bortdömt mål för oss i 3e omgången. Domaren som har till uppgift att kolla om bollen dras bakåt dömer bort målet av just den anledningen. Vi är många som inte såg detta men måste acceptera att så är det. Kan inte vart med mycket men minsta lilla räcker. När Sandö lägger sin 4:e och sätter den blir all press på vår straffskytt. Det blir en räddning och vi är ute. Bittert men vi kan inte annat än berömma de lila och gratta Sandö som tog sig hela vägen därefter till finalen. Vi förlorar inte en match på full tid i slutspelet, ger oss aldrig. Kör hela vägen till hesa Fredrik tjuter. Hur många lag har den moralen. Vi faller på de första 14 minuterna, vi var inte mentalt med där men fighten tog vi.

Resultat: 5-3* (2-1, 1-2, 2-0*)
Skott:10-15 (6-6, 4-9)
*Straffar: 2-0 (1-0, 0-0, 0-0, 1-0)