4 mars 2018
15:30

Jönköpings IK Ungdom

Referat: Månsarps IBK - Jönköpings IK Ungdom

Många tankar nu efter sista JAS-matchen. Som slutade med JIK seger 4-8. Efter periodsiffrorna 2-3, 1-2, 1-3.
Skotten i matchen slutade 25-31, och det är väl ändå en skottstatistik, som måste vara 1 av de bättre den här säsongen i JAS, sett över 3 perioder.
Enkelt analyserat så kan man säga att vi bjuder JIK på 2 mål i första perioden, efter att vi serverat dom passen själva ( missat uppspel). Sedan har vi 3-4 chanser som nog borde varit mål. Men antingen sköt vi utanför, eller fick ingen riktigt träff alls.
Vi körde vidare med 2 femmor, precis som mot Norrköping, skillnaden idag, var att vi hade 2 spelare med som reserver, mot endast 1 mot Norrköping.
Att första perioden slutar 2-3, har vi som sagt oss själva att skylla. Tycker att vi är bättre här, men att servera dom som nämnt innan, ger oss en uppförsbacke.

Ändå kvitterar vi till 3-3 tidigt i andra efter ett utmärkt inkast från Alexander.
Efter detta så böljar det lite fram och tilbaka, men JIK:s mer precisa skytte tar ut sin rätt.

I 3:e så är det ändå match vid ställningen 4-6, men ett litet snöpligt mål gör ställningen till 4-7. Efter detta blir det ju tuffare, men även om JIK gör 1 mål till så tycker jag att vi visar inställning tills signalen ljuder.
Och det är ju det man vill se, just sista matchen i denna serie. Där vi haft det tungt. Men i 4 av de 5 senaste matcherna, så har vi verkligen visat upp ett bra spel, och bra inställning.
Lite spelarkritik.
1. Alexander, gör allt för att vi ska vara med i matchen, jämför vi de skott han får mot JIK:s målvakt, så är de flesta av den högre skolan, men idag gör Alexander 2-3 "omöjliga räddningar", samt en straffräddning
2. Martin L/Oliver. Lätt att bara ta på denna sista match, men det kändes som att det var deras bästa match ihop som första backpar
3. PP. Det PP vi gjorde mål på i första perioden var riktigt bra
4. Boxplay, på det sättet vi "dödar" utvisningen efter JIK:s missade straff är också imponerande.

Vi hade även toppat laget i seket idag med Peter, Patric, Helen och Mats. Tack till er.
Och tack till alla som hittade upp till hallen idag, var ändå lite mer tryck än vanligt kände jag.
Nu är det H4 för vissa och H2 för andra. De killar som spelade H2 mot Vetlanda kan inte spela mer H4 denna säsong, då man inte får skicka spelare nedåt, de 3 sista matcherna.