7 januari 2017
16:00

Referat: Stenungsunds IBK - Månsarps IBK

I eftermiddag tog killarna cupäventyr slut mot Stenungsund.
Matchen var jämn och båda lagen hade väl "perioder" i matcherna där man kunde dominera.
Vi gör 0-1 efter att vi vinner boll, och Rasmus kan skjuta in ledningsmålet.
Men Stenungsund lyckas vända på steken till 2-1 för deras del i paus.
Noterbart är också att i denna period tilldelades lagen varsin utvisning, första gången det händer för våran del. Båda lagens PP var ganska krampaktiga.

I andra perioden gör vi 2-2 genom Gustaf, som skjuter lite längre utifrån denna gång, och då sitter det perfekt i nättaket.
Ett misstag senare så är det 3-2 för Stenungsund, och sedan 4-2. Men våra lila killar ger inte upp. Först reducering till 4-3. Men efter 14:37 får vi en ny 2:a, så forceringen avtar, och vi får försvara oss i 2 minuter, vilket vi gör bra. Till slut kommer kvitteringen genom Edvin. Vi får tyvärr bara vara glada någon minut. De kommer på deras vänsterkant och skjuter in segermålet 5-4, jag ser inte om det tar på någon, eller hur bollen går in, men mål är det.
Vi kan notera att de gjorde 3 av målen från exakt samma position, 2 av dom satt otagbart i krysset.
Vi forcerar i slutet, men det blir inte något mer än en halvchans, eller blockade skott.
Alltid "tomt" efter en förlust, som innebär utslagning. Men killarna har för första gången gått till A-slutspel i Gothia, vilket måste understrykas.
Vill passa på att ge beröm till Nicklas och Terje, som ordnade så att killarna kunde åka på deras 3:e Gothia Cup. Hoppas på ytterligare deltagande nästa år.
Jag själv var ju med som förälder i år, och vill passa på att hylla initiativet med att vi skulle ha matchdresser på oss på läktaren, tack för detta Niclas Kling m fl.
Sedan kan jag säga att jag var mer nervös på läktaren, än jag någonsin varit i båset.