Blend S in55
Santi O
Sebbe S

Så här skriver Bbl//

Anton Eriksson skruvade en frispark upp i krysset. Jonathan Schönfeldt slog en hörna direkt i mål. Det bäddade för MBK-seger i det viktiga bottenmötet mot Franke. - Vi måste ha lite flyt vi också, säger tränaren Joakim Hallgren.
Munktorp tog höstens första seger när det gällde som mest. Hemma mot Franke, som också är inblandat i bottenstriden, vann MBK med 2-1 (2-0). Det var två fasta situationer som bäddade för det.
Efter 18 minuters spel bjöd högerbacken Anton Eriksson på vad som kan vara "säsongens mål". Hans frispark letade sig upp i krysset - helt otagbart för gästernas chanslöse målvakt.
Eriksson säger så här om målet:
- Jag såg att målvakten stod lite fel, så han såg inte bollen. Det var bara att lirka upp den i krysset (skratt), vad ska man säga?

Efter drygt en halvtimme utökade Munktorp ledningen. Jonathan Schönfeldt slog en hård och låg hörna som studsade förbi alla i Frankes straffområde - och in i mål.
Franke reducerade i den andra halvleken, men MBK kunde hålla ut och vinna med 2-1.
Segern innebär att Munktorp tar tillbaka kvalplatsen, och att det bara är två poäng upp till just Franke på säker mark.
- Viktigt att de slipper gå loss. Nu har vi chans att ta mer än en kvalplats, säger MBK-tränaren Joakim Hallgren.