15:00

Modo FF

Referat: Gideälvdal - Modo FF

3-4 (0-1,2-2)

Eftermiddagsmatch på ett soligt Björkvallen i Gideå. Modo inleder piggt o aggressivt och tar ledningen efter ca 10 minuter efter en hörna där Viggo gör mål efter pass från Matteus.
Modo fortsätter att ha initiativet men Gideälval äter sig in i matchen och jämnar ut spelet.

I inledningen av andra halvlek gör Vilhelm en fin egen prestation där han driver fram från mittplan och avslutar säkert till 2-0 med ett fint skott. Motståndarna ger sig inte utan reducerat till 1-2 efter en kontring. Kort därpå blir det ett hopslag som leder till ett friläge där Gideälvdal kvitterar. Ett antal fina uppspel i andra halvlek men Gide bryter en del uppspel o skapar farliga kontringar då de har ett par snabba offensiva killar.

Positiv start i 3:e med några halvchanser redan i inledningen. Spelet fortsatt ganska jämnt men Modo ser ändå starkare ut överlag. Viggo bryter sig fram och jobbar fram en straff. 3-2 på straff av Vilhelm. 4-2 kommer sedan av Matteus med ett fint skott i bortre burgaveln. Gide sätter 4-3 efter en missbedömning av Elias på ett långskott från mittplan. Gide äter sig in på slutet men det räcker inte för att vända matchen. Känslan är ändå att Modo vinner rättvist med 4-3.

Centrallinjen i Modo är starka idag där Sigge gör ett mycket bra jobb på mitten och Ludvig vinner mycket i luften från mittbackspositionen. Hugo T och Leo gör fina prestationer på kanterna också.