Referat: Månsarps IBK - Forserums IF

Matchen mot Forserum, som blev betydelselös slutar 6-7 efter förlängning.
Först och främst vill jag dock hylla alla personer som var i hallen. Vilken fantastisk inramning. Våran vanliga klack ledd av Sigge, och nu även med killar från P11 och flera tjejer från F1011 hittade också upp till hallen. Lägg därtill matcharrangörerna P10, ett bra bortafölje för Forserum, och närmast bekanta för spelarna, gjorde att hallen var överfull.

Det är såhär det ska vara, hallen ska vara en mötesplats för våra ungdomar, i detta fallet när herrlaget spelar, men kan givetvis vara vid andra tillfällen och andra lags matcher också.

Matchen i sig, var en jämn historia, tycker dock att vi var bättre andra delen av andra perioden. Men i sista orkar vi inte hela vägen tyvärr. Forserum har ett fullt lag, och det är det de vinner på i slutändan. Även om själva avgörandet är ett mål med knapp styrfart.

Efter första är det 3-2 till oss, kanske som brukligt att vi är med efter första perioden. Målen görs av Anders Sjöman som gör 2 mål, och öppnade matchen starkt. Sedan gör vår ålderman (typ) Ragnarsson ett mål också. Kanske behövde han få ut lite frustration efter gårdagen HV-match, tycker Jonas under den korta tid han varit här, visat hjärta, vilket är kul.
Forserums reducering görs vackert av nr 15, som sedan tvingas utgå med en till synes fotskada.

Detta kanske gjorde att Forserum kom av sig lite, för som sagt tycker jag vi är bättre i andra.
Även om Forserum är uppe i 3-3 och 4-4, så tycker jag att det är vår period, här gör vi också ett "miniryck" till 6-4.
Målskyttar i perioden är Simon Svensson ( frislag), Lunkan efter någon form av "tiki taka" spel med Anders Sjöman, och Edvin Lundmark i PP. Lite extra hyllning till Edvin denna kväll, som blir totaltrea i poängligan, riktigt starkt

Tredje perioden slutar tyvärr 0-2. Och mönstret kanske känns igen, att vi inte orkar riktigt. Vi får inte till många avslut på mål i perioden heller. Samt att Forserum är bra på att försvara sitt mål. Dock så får vi ett gyllene läge i slutet att spela 4-3, sedan de fått 2 man utvisade och vi en. Men vi rullar mest bollen tycker jag, borde "klippt" till lite snabbare. Slut 6-6 efter 3 perioder.

5 minuters förlängning följer, här blir Anders Sjöman utvisad, och vi lyckas freda oss i boxplay. Men bara 3 sekunder senare sker avgörandet, alla verkar slappna av när ett till synes väldigt löst skott slängs iväg, och på något sätt går det in bakom Daniel i hemmamålet.
Matchens lirare i matchen blev bortalagets lagkapten nr 23, som verkade outtröttlig, framförallt stor jobb i boxplay. Sedan till vår Anton Fridh, som inte satte en fot fel i matchen. Inne på bara ett mål bakåt också.

Nu klarar vi ju oss kvar i 3:an. Vilket är en bedrift i sig, en förening utan hall t o m December. Spelare som helt plötsligt inte kan spela, gör att vi slitit runt på få "gubbar". Men de som varit med har verkligen visat på lila hjärta. Tänker på bröderna Sigfridsson, Simon Svensson, Edvin, Philip Johnson, vår kapten Jesper Persson, vår store ledare Sjöman, Fridh, Losdahl, Wallmon, våra nyförvärv Lunkan och Ragnarsson. Lundqvist ett föredöme. Samt även Andreas Levinsson som ALLTID ställt upp som back-up till Daniel, riktigt bra karaktär på honom. M fl.

Sedan finns det personer runtomkring som gör så att herrlaget för stöttning, som ska hyllas. Johan, som skött materialet, vilket är en utmaning när killar glömmer tröjor, strumpor mm. Ingela som alltid ställer upp vi våra hemmamatcher. Sedan även Mikael Henriksson, speaker som alltid sköter sig jobb hundraprocentigt proffesionellt. Det är fantastiskt att jobba med er.