16 februari 2024
20:00

IBF Tranås

Referat: Månsarps IBK - IBF Tranås

Hemmamatchen mot Tranås slutade med seger. För hemmalagets del är det väl egentligen bara första perioden som är riktigt bra. De två övriga lämnar en del att önska. Matchen innehöll för Månsarps del en debutant i Jonas Ragnarsson en pigg snart 47-årig kille ( fyller på Tisdag) som kommit till oss, då det inte erbjudits spel i år tyvärr i Skillingaryds herrlag, som tvingade att dra sig ur. Från samma förening kommer även Henrik Ojala, som smygdebuterade förra helgen mot Sävsjö, men fick nu visa upp sig för hemmapubliken. Tillsammans med den nyttige och kloke centern Fredrik Lundqvist, bildar de en riktigt vass trio.

Matchen då ? Jo vi börjar i ett riktigt bra tempo. Går upp till 3-0 på 5 minuter, mål av Wallmon, Sjöman och nämnde "Lunkan"
Vi har väl bud på ännu mer. Men istället för 4:an så kommer reducering 3-1, genom deras nr 65 som på någon sätt lyckas styra in bollen bakom Daniel i målet, tydligen var det killens första seniormål med, så där försvann en boll till gästerna.
Vi gör 4-1 genom Simon Svensson, på pass från Crona. Och det är absolut rättvist att vi vinner perioden. Tycker 4-1 är i underkant, vi bränner bl a 2 frilägen.

Andra perioden är ingen rolig historia att titta på. Det bästa som ser för våran del är att "Sigge" gör 5-1 på ett skott som kanske inte såg otagbart ut, men alla räknas. Efter detta är det mest Tranås i perioden. Vi börjar ta långa byten, krånglar till avsluten. Den enda ljuspunkten är väl att vi gör ett stabilt boxplay, efter att vi fått utvisning för felaktigt avstånd. Tranås tillåts reducera innan perioden är slut, då deras nr 10 mer eller mindre springer in bollen i mål.

Vi drar ett streck över andra och hoppas på en bättre 3:e. Vi har också 2 bra chanser i början, men åter så bränner vi dom. Istället blir vi återigen en man mindre. Men bra boxplay på detta. Där vi t o m har ett friläge. Kort därefter gör dock Tranås 5-3. Och här kan man bli lite oroligt att vi slappnat av för tidigt. Men en tillfällig uppryckning gör att vi ökar till 7-3. Mål av Jesper Persson ( vilket skott !!), som spelade i nr 18 idag, då tvättservicen hemma inte fungerade. Noterbart är att även broder Jonathan fick spela i nr 33, men här var det inga tvättbekymmer, utan mer oklart var matchtröjan befann sig. Det andra målet vi gör i denna fina period görs av Crona, distinkt avslut.
Sedan kommer en till reducering, då våra motståndare mer eller mindre skjuter Simons klubba in i mål. Då är tiden 13:52.
Spiken i kistan, eller något däråt görs av Jonas Ragnarsson, som även han får ta hem en boll, knappast första seniormålet, men första i lila tröja, Henrik Ojala assisterade. Sista ordet får dock Tranås, och de fastställer resultatet till 8-5. 3 poäng i allafall och det är gott. Idag var vi ju lite bättre bemannade i truppen, nu är det lite nya tillskott i laget, så det blir lite främlingslegion över det. Men alla verkar ändå snabbt anpassa sig, och trivs i lila, vilket är kul och se.
Nu väntar 3 raka bortamatcher, som alla blir tuffa. Så nu gäller det att sluta upp på träningar framöver, så vi kan fixa det här tillsammans.
Tack F10/11 för hjälp med kiosk och entré.