19 oktober 2018
20:00

Slätafly/SK IBK

Referat: Månsarps IBK - Slätafly/SK IBK

Bra inlednlng höll inte efter stark vändning av gästerna. Viktor Eriksson öppnar dagens målskytte genom att ta köksvägen på pass av Sebastian Sigfridsson. En stund senare får vi utvisning men en långpass från Bastian Blychert hittar fram till Martin Rietz som stensäkert sätter avslutet lågt i bottre delen av målet. Gästerna reducerar till 2-1 men ett Lila pp får oss att göra 3-1. Edvin Lundmark skjuter direkt på en diagonalpass från Rasmus Nilsson och pausvila. Andra blir mer tryck från gästerna. 3-2 kommer rättvist och vi avslutar perioden med frislagsmål 2 sekunder från paus. Simon Svensson sätter målet efter pass av Bastian Blychert. Tredje perioden står och väger, Slätafly dock hetare men storspel från Lucas Hallgren håller oss kvar. I 9e minuten tar gästerna timeout, mycket lyckad då de rätt omgående får in 4-3. Olyckligt hamnar vi i ny box på liggande spel. Kvittering kommer och senare även tunga 4-5 i 14e minuten. När vi senare 17:59 får en ny utvisning för felaktigt byte rullar tiden vidare och vi försöker 1 man kort utan målvakt. Vi får till 2 chanser men inget mål och en tung uddamålsförlust är faktum. Matchens lirare i lila blir Lucas Hallgren utan tvekan. Bastian Blychert och Martin Rietz skall nämnas också men vi tycker att laget gör en bra insats i sin helhet. 111 personer i publik glädjer men 4-5 svider. Nästa helg Gnosjö borta.

Resultat: 4-5 (3-1, 1-1, 0-3)
Skott: 24-34 (12-9, 9-17, 3-8)