Södra Härene IF

Referat: Mellby IK - Södra Härene IF

Då var säsongen igång och dags för hemmapremiär mot Södra Härene. Detta är en ny bekanskap och det är alltid roligt att möta lite nya lag!

Första halvlek::
Matchen hinner knappt börja innan våran egen "Svenne" håller sig framme på en nerdimpen boll och med en klassisk tåpaj rakar in bollen. 1-0! Bästa möjliga start utifrån Mellbysympatier men tyvärr är vi inte lika på hugget spelmässigt! Vi har svårt att få igång något spel av värde men blixtrar till emellanåt och är sylvassa på deras bolltapp högt upp i banan. Bortalaget har svårt att skapa dom riktigt heta chanserna men visar vilja och ett bra passningstempo vilket vi inte riktigt var bekväma med. I I mitten på halvleken har vi en trippelchans som inkluderar straffmiss, kryssribba och ett mål som är inne på cirka 2 minuter vilket jag tror hade punkterat matchen om det blivit ett bättre utfall. Istället får vi dock med ett godkänt resultat och helt ok spel emellanåt in i halvtidsvilan

Andra halvlek:
Matchbilden ser ungefär likadan ut där vi kanske skapar dom hetare chanserna och Härene har mer bollinnehav. Matchen tickar på och jag tycker ändå vi har kontroll på matchen utifrån aktuell förutsättning. Vi skall dock ha ett solklart rött på en motståndarspelare då Hendén får ett klockren spark i brösten någon meter in på deras planhalva då han nickar bollen vidare. Detta blir på något märkligt sätt gult kort och frispark på mitten. Olyckligt kvitterar bortalaget i en omställning cirka 10-15 från slutet vilket blir lite av en kalldusch trots allt då deras anfallare vänder bort våran försvarare och sätter den i bortre. Här nöjder vi oss inte med ett kryss utan flyttar fram trupperna och går ner på 3-backslinje för att skapa lite tryck och ge det en chans! Avbytarna som har kommit in har gett oss energi och vi vågar tro på det. Vi har några bra chanser på fasta men tyvärr så är inte den sista skärpan där. Matchen har tickat in på minut 90 när firma Jonlinden-Gustav-Möller som alla kommer in regisserar bästa möjliga avslut när sistnämnda kyligt placerar in bollen i målvaktens bortre hörn! Underbart! Det går inte en en minut efter det då domaren blåser av matchen och 3 poäng är ett faktum. Vi tar med oss våran inställning och att vi har en fin konkurrenssituation i dagsläget. Nästa match mot Norra Härene på onsdag.

+++: Hendén
++: Göransson