16:30

Mossens BK

Tung trepoängare bärgad i Landvetter

I dagens match, tillika näst sista seriematchen i serien väntade kluriga Landvetter IF på bortaplan, en på förhand svår fight, dock långtifrån omöjlig.

Med förra helgens match i färskt minne var taktiken glasklar, att täppa till bakåt genom ett disciplinerat försvarsspel över hela banan.
Att vi skulle få våra chanser framåt visste vi om, därför var vi ganska trygga i att LIF faktiskt skulle ha lite mer boll den här matchen.

Matchen började i högt tempo som brukligt och vi fick också utdelning tämligen snabbt.
I den 7:e matchminuten blev MBK tilldelad en frispark efter att Ida blivit neddragen strax utanför straffområdet.
Cicci stegade fram och dundrade in 1-0 i nättaket, otagbart för hemmakeepern.

Dessvärre replikerade LIF omgående, en förlupen boll missbedömdes av vår centrallinje vilket ställde deras anfallare i fritt skottläge, skottet var otagbart i nättaket, 1-1.

MBK återtog dock ledningen fem minuter före periodpaus, en perfekt slagen crossboll från Alice gick fram till Fanny som fick till en fullträff, pang med bollen i nättaket och 2-1.

Andra perioden blev mållös men den var långt ifrån tråkig.
MBK fick försvara sig stora perioder men vi var sylvassa i omställningsspelet, med lite flyt hade vi fått med oss ett par mål men i ärlighetens namn kunde vi likväl släppt in ett par baljor också.
Bra försvarspel och en trygg Ebba mellan stolparna gjorde att vi fortfarande var i uddamålsledning inför de sista 25 minuterna.

Även tredje perioden blev mållös men inte heller här saknades dramatik, hemmalaget hade tre bollar i virket och vi fick verkligen kämpa för att hålla kvicka hemmaspelare borta från straffområdet, vårt uppoffrande spel gav dock resultat och vi kunde avgå med en fin 2-1 vinst.

Summa summarum: Om man sneglar på serietabellen visade sig det här resultatet att det är upplagd för en klassisk seriefinal i sista matchen mot Jitex BK på torsdag, en perfekt avslutning på serien.

Idag var alla 13 spelare värda allt beröm man kan få.
En extra klapp på axeln ger vi till Cicci som arbetade outtröttligt, även Ebba mellan stolparna gjorde ett par avgörande räddninar idag och är också värd en extra klapp på axeln.

Viktigast idag var dock att vi kommer tillbaka efter en ganska usel insats förra helgen, vi gör det vi pratar om innan match, vi omvandlar teori till praktik!
Fokus på det defensiva spelet med press på bollhållare samtidigt som vi var extremt noga i positionsspelet präglade matchen och det var det vi ledare ville se.

Notering #1: Fantastiskt kul med så många Mossensupportrar på plats, rena föräldramötet :) Blir vi lika många på torsdag?!

Notering #2: Idag slöt spelare och ledare ett avtal med varandra, spelarna höll sin del av avtalet och därför kunde vi ledare ganska lugnt luta oss tillbaka och njuta av spelet, vilket var vår del av avtalet.