27 mars 2018
17:30

Mossens BK

Referat: Västra Frölunda IF - Mossens BK

Det finns en viss charm att stå och småhuttra vid Välens IP en sen vår/vinterdag i mars, speciellt när den, i tävlingssammanhang, underbemannade truppen på tolv dedikerade tjejer ger järnet och bara kör på!

Vi fick ordna om ganska mycket i laget och flera spelare fick möjlighet att pröva lyckan på lite andra positioner än vad man normalt är van vid, det fixade tjejerna galant.

Idag var det fokus på prestation snarare än resultat, Västra Frölunda är våra seriekollegor och en bra värdemätare inför kommande tävlingssäsong, vi ville se en fortsättning på lördagens inställning, attityd- och disciplin som gav segern mot Onsala BK.

VF inledde dock målgörandet tidigt i matchen. Efter nära 250 mållösa minuter för våra försäsongsmotståndare fick VF´s sylvassa anfallspar äran att spräcka nollan på oss.

Sara A återställde dock ordningen ganska omgående efter en patenterad vänsterlöpning där hon snyggt vek in i straffområdet och placerade bollen i nät.

Alice gav MBK ledningen efter ett fint kombinationsspel i straffområdet men VF lyckades kvittera efter att ha brutit en passning i uppspelsfasen och väggat sig igenom vårt försvar.

Strax innan paus tog MBK återigen ledningen efter att Dominique påpassligt smugit sig upp vid målvaktens vänstra stolpe och bredsidat in bollen i mål på ett snett-inåt bakåt passning.

Andra halvlek bjöd på två mål, ett vardera. Nellie utökade MBK´s ledning efter ett riktigt drömanfall och VF´s sista mål tillkom på en slumpspark som seglade in i mål via ribban.

Matchen slutade 4-3 med mersmak. Det var MBK som skapade de vassaste lägena och kunde med lite flyt fått in ytterligare ett par bollar.

Sammanfattning: Tjejerna imponerade ännu en gång genom ett gediget lagarbete, med bara 12 spelaree varav hälften är födda -03 så gör vi en jättefin insats mot tunga Västra Frölunda under 2x40 minuter.
Vi visar upp ett varierat passningsspel och stressar sällan iväg bollen trots att vi är under press, det är en av det tydligaste utvecklingssteget vi tränare sett att laget gjort sedan förra säsongen.

Riktigt skönt att vi också kan stå emot Västra Frölundas tunga offensiv genom disciplinerat försvarsspel över hela banan, alla deltar vilket är ett framgångsrecept.

Nu tar vi lite ledigt i träningsmatchandet innan vi går igång med seriespel den 15 april.
Vi gör det med fyra raka segrar och imponerande 13-3 i målskillnad.