Landala IF

Referat: Solängens BK - Landala IF

Solängens BK - Landala IF 0-2 (0-1)
3' 0-1 David Fhager
46' 0-2 Theo Widmark

Det vankades seriefinal och en oerhört viktig sådan då hela 5 lag var inblandade i stiden om fortsatt division 6 spel. Det kryddades extra av att 4 av dessa 5 lag mötte varandra. Vi visste att vi vid åtminstone en poäng skulle vara klara men med många ångestmatcher de senaste åren vet vi också att vi kan prestera när det verkligen behövdes och inte behöva förlita oss på övriga resultat.

Laget för dagen:
Emil
Jacke-OP-Rasmus-Tobbe
Theo-Simon J-Fhager-Max
Matte-Simon G

Bänk: Farre, Affour, Kalle, David K, Jonte

Matchen hinner knappt börja på en alltid så solig Eklandavallen innan vi får en frispark 10 meter in på offensiv planhalva. Max slår en smart hård hörna på första ytan och Fhager kan vinna andrabollen och trycka in 1-0. Oerhört skönt för självförtroendet och det märks på killarna. Minuter senare ska vi ha straff efter att Simon G trycks ner, ytterligare några minuter senare får Simon ett friläge men för mycket tid för tankar och målvakten kan rädda. Solängen är duktiga på att rulla boll men kommer inte till många rena lägen. Solängen bör dock kvittera efter att en spelare får fritt skottläge från straffpunkten men skotter utanför.
Positiva tongångar i paussnacket, vi gör det bra och behöver bara hålla huvudet kallt.
Precis som i första hinner domaren knappt blåsa igång halvleken innan vi gör 2-0, även detta på frispark där Theo kommer högst! Här bör vi punktera matchen då Solängen helt tappar suget men inte tillräckligt kliniska. Solängen kommer tillbaka och Emil tvingas storspela i målet. Vi har ett flera riktigt bra chanser men får inte till det och ju närmare slutet vi kommer desto mer märks det att Solängen tappar suget. Skön seger och en härlig resa tillbaka till Johanneberg!
Tagget har sällan varit så stor på nästa säsong med vetskapen att klubbstugederbyt väntar i tävlingssammanhang.