19:45

Förenad Turkisk Ungdom

Referat: Landala IF - Förenad Turkisk Ungdom

Då var den riktiga hemmapremiären avklarad! God uppslutning från orangea supportrar bidrog till fin stämning runt planen och gav spelarna en extra injektion energi.
Mötet i våras slutade 2-2 där vi tappade både 1-0 och 2-1 till ett mycket rättvist resultat sett till matchbilden. FTU är i mitt tycke seriens bästa lag; mängder med duktiga fotbollsspelare som spelar en riktigt rolig fotboll.
Vi var därför extra noggrana i förberedelserna inför matchen och det gav verkligen resultat på plan.
Elvan för dagen:
Emil
Jacob (C)-Per E(dy)-Fabian
Theo-Max-Oskar-Rasmus-Per N
Perta-Patrik
(Farre, Kalle, David, John)

Likt förra matchen kommer FTU ut med en hög intensiv press men vi hanterar det förvånansvärt bra. Högt tempo inledningsvis och redan efter ett par minuter får Theo efter en fin löpning ett kanonläge med pannan men målvakten gör en riktig kanonparad. FTU söker tacksamt för oss långa bollar i djupet men i den starka medvinden har vi bra koll på detta.
Vi blixtrar till lite då och då i en annars ganska chansfattig men mycket välspelad halvlek. Tröttnar lite sista fem men reder ut det. Inga större förändringar inför andra, behålla samma höga fokus och kvalité och låta medvinden hjälpa oss var planen.
Mer bollinnehav och ett par fina omställningar men skärpan är inte riktigt där än efter sommarens lata dagar. Emil får göra ett par i hans mått alldagliga räddningar när det kollektiva försvaret någon gång luckras upp. Oskar försöker upprepa förra årets kanon mot Solängen när David görs ner, och dessvärre tvingas halta av, precis utanför straffområdet men likt Perta och Tom tidigare gjort så flyger bollen högt över, och det på samma mål som tidigare nämnda. Blir specialträning mot just detta specifika fotbollsmål, var så säkra! Annars en halvlek i högt tempo och stundtals riktigt bra fotboll men med två solida försvar. I näst sista minuten får Patrik ett riktigt kanonläge men volleyn någon meter över målvaktens vänstra kryss. När domaren blåser av vad jag skulle gissa är en av de mest välspelade matcherna i år är känslan spontant att två kryss mot FTU är ett väldigt starkt resultat. Framkom från FTU's tränare att deras fokus på långa bollar, med hög kvalité förvisso, var ett resultat av formen i laget. Tacksamt för oss för de gånger de kombinerar sig fram är det väldigt svårt att försvara sig mot.
Hela laget gör en rakt igenom fantastisk prestation, flera sin bästa insats i Landala hittintils bl.a. Per E, Per N och Max.
Nu väntar Hällesåker borta nästa lördag, tills dess hoppas vi ha hittat lite offensiva nycklar.