Vårsäsongen avslutades i fredags mot toppkonkurrenten Härlanda, där båda lagen behövde vinst för att krympa avståndet till Fässberg i toppen. Mycket småskador och frånvaro, framförallt i backlinjen och inte blev det bättre av att kapten Jacob fick lämna sent återbud. För andra fredagen i rad blev det således en 4-4-2 uppställning på hemmaborgen Bravida:

David-Rasmus(C)-Per E(dy)-Kalle
Theo-Markus-Matte-Max
Oskar-Perta

(Peter, Farre, Luca, Axel)

Matchen kan inte starta bättre än den gör. Vi rullar runt bollen fint inom laget, och redan efter 58 sekunder kommer 1-0 efter att Theo spelat OP som tar ett snabbt avslut som överraskar Härlandas annars mycket kompetenta målvakt. Målet get oss självförtroende och vi gör det mesta rätt. Vi försöker spela oss igenom Härlandas höga press genom kortpassningar och gör detta väldigt bra. Härlanda är vassa framåt och kommer med mycket folk framåt men Emil tillsammans med backlinjen löser de situationer som uppkommer. Härlanda må ha tagit över bollinnehavet men vi känns farligare. När vår offensiv inte ger utdelning blir vi allt mer stressade och söker långa och svåra passningar, driver för mycket boll och löper inte för varandra. Strax innan halvtid får Härlanda hörna från sitt höger. Vi vinner första situationen men bollen ut till svartvit fånge ett par meter utanför straffområdet. Vi är inte tillräcklingt hungriga upp i pressen och skottet rinner igenom samtliga spelare och in vid Emils högra stolpe. 1-1 efter första halvlek må vara rättvist sätt till chanser men första halvlek borde vi stängt denna matchen.
Positivitet rakt igenom halvtidsnacket, höjer vi oss till samma nivå som från start i första tar vi detta!
Vi får igen en perfekt start på halvleken med 2-1 på hörna direkt i upptakten av andra. Mattes hörna möts av David som är stark och vinner duellen mot sin försvarare och kan relativt lätt nicka in bollen. Men säg den glädje som varar för alltid... När vi på nytt försöker spela oss ur fångarnas press missar vänsterbacksdebuterande Kalle en passning hem till Rasmus. Svartvit spelare får foten på bollen, en snabb och perfekt cross mot bortre delen av straffområdet resulterar i ett friläge där Härlandas spelare inte gör något misstag och 2-2. Efter målet tar fångarna över initiativet och får helt felaktigt ett mål avblåst för offside.
När vi väl kommer framåt känns vi farligare, vårens offensiva övningar har gett resultat och vi är mer kreativa sista tredjedelen. David i högform gör sin gubbe gång på gång och kan vid ett tillfälle komma runt på kanten, bryta in längs kortsidan och spela fram Perta till ett kanonläge, dessvärre på fel fot och avslutet rätt på målvakten.
Matchen slutar 2-2, stora vinnaren är Fässberg som drygar ut sin ledning.
Höga individuella betyg på samtliga oreangea idag, lite lägre på den kollektiva insatsen sista 20-25 i första halvlek.
Vi går till sommarvila som tvåa, fyra poäng bakom Fässberg. Nu väntar en välbehövlig vila innan vi drar igång igen i slutet av juli. Forza Landala!