Sköllersta IF

Referat: Latorps IF Futsal - Sköllersta IF

SEGER NUMMER TVÅ!

I lördags spelades den andra seriematchen i division 2 futsal. Hemmamatch i Norrbyhallen och Sköllersta stod för motståndet.

Första halvlek finns faktiskt inte så mycket att skriva om, några halvchanser åt båda lagen men i övrigt ett ganska passivt spel från båda lagen.

Andra halvlek finns desto mer att skriva om, mycket målchanser, ett LIF som kom upp i en högre nivå och ett gäng mål. 1-0 kommer 2 minuter in, David Eriksson skickar iväg ett fint skott från vänsterkanten som sitter lågt och fint i bortre stolpen. Efter den pangstarten rullar anfallsspelet på i bättre fart. 2-0 kommer några minuter senare, Douglas Viskonts och Lukas Fahlström samspelar där Lukas tillslut får en dubbelchans och sätter dit sin egna retur. Våra duktiga -01er tog för sig rejält. Men tyvärr ska Sköllersta få in en billig reducering, frispark i bra läge men muren/Martin Herlin i kassen gör sitt jobb till en början men tillslut rullar en långsam och retfull boll in i mål efter dålig kommunikation i försvaret. Tungt mål att släppa in och framförallt bjuda in Sköllersta att kunna jaga en kvittering.

Men så blir det inte, utan vi i LIF drar upp tempot och skapar fler chanser. Martin Fransson kommer centralt i straffområdet och petar undan bollen för målvakten som river ner våran kapten och domaren pekar på straffpunkten, Fransson tar hand om straffen själv och efter retur från målvakten kan han sätta dit mål nummer tre för LIF. 4-1 sätter vi i slutet efter en bra sekvens, först samarbete på högerkanten som slutar med ett skott i stolpen/ribban, vi tar tillbaka bollen omgående och fortsätter anfallet med bra rörelse. Tillslut hittar Martin Fransson David Eriksson men en fin passning, David som kommer fri och kan sätta dit slutresultatet 4-1.

Bra kontroll och därmed seger nummer två. Nästa match är på söndag 18/11 klockan 14.10 i Mellringehallen mot Lillån.