KIK

Vinst i slutminuten.

Två bra träningsveckor har gått sedan senaste matchen på Bravida Arena.
Idag väntade en tuff bortamatch mot Tuve på Tuvevallen, återigen likt Barvida på stor plan med mycket yta.
Känslan under uppvärmning och samlingen är att vi inte riktigt är där mentalt när matchen skall starta.
Tyvärr visade det sig vara precis så, vilket vi får betala dyrt med 0-1 efter en minut och ett 0-2 underläge efter ca 15 min.
Tung start, men vi kämpar oss in i matchen och de sista 25 minuterna av första halvlek äger vi med bra passningsspel många fina kombinationer. Just detta kan vi sedan prata om i halvlek och hämta energi ifrån för att till sist lova varandra att göra allt för att vända till vinst sista 45 min.
Andra halvlek får en smakstart med reducering till 1-2 efter ett riktigt fint anfall. Uppspel från baklinje till Theo på mittfälltet som vänder fint och lägger ut en öppnande pass till Mohamed på högerkanten. Mohamed avancerar och levererar ett bra inlägg efter marken till samme framrusandeTheo som möter upp med en direkt höger vid målvaktens vänstra stolpe.
Tuve står upp bra och är farliga i sina omställningar och har några lägen att utöka sin ledning, men Joel räddar oss kvar i matchen. Vi flyttar upp våra positioner med en allt mer offensivare press och med ca 20 minuterna kvar väljer vi att gå ner på tre backar och en extra forward allt för att få till en kvittering. Alltid lika farliga Mahdi är ständigt på språng och har ett par chanser, men tyvärr blir Mahdi mållös den här eftermiddagen.
I 84:e minuten får vi frispark till höger en bit utanför offensivt straffområde som Nicklas Borén förvaltar väl med hårt skott i ribban. Returen tar Joel Hansson hand om och vi har rättvist 2-2.
I slutminuterna har Tuve några vassa lägen och var nära att rinna igenom på en kontring där Emil "tar en för laget" och drar på sig sin andra varning och utvisas.
I sista minuten avancerar vi på högerkanten genom Nicklas som slår ett långt underbart inlägg till Joel Mattsson som kommer löpande och kan sätta dit pannan och ge KIK vår åttonde seger på de nio senaste matcherna.
Alltid lika skönt att få vinna tajta matcher, speciellt när vi vänder underläge till vinst