21 september 2019
16:00

Sandareds IF

Referat: Kinna IF - Sandareds IF

Fotbollens dag avslutades med att Kinna besegrade Sandared med 2-0. Alla sken ikapp med solen.

Robin Holmér - Jonathan Martinez, Joakim Björk, Alexander Thysell, David Andersson - Niklas Ragnarsson, Fredrik Ekvall, Gustav Bryngelsson - David Mijatovic, Oskar Johansson, Oliver Persengård. Samma elva som vi ställt på plan de senaste matcherna.

Ett piggt Kinna som med en ständigt löpande Oskar på topp försöker pressa motståndarna till misstag. I den tionde minuten lyckas han med detta då han sniffar upp en dålig bakåtpass till målvakten. Oskar hittar i sin tur David Andersson som sin vana trogen har rusat upp längs med högerkanten. Han kommer lite ur vinkel men lyckas hitta Persengård med en fin pass mitt i straffområdet, men han kommer lite fel på bollen och får inte riktigt den träff han hade hoppats på och chansen rensas ut till en resultatlös hörna.
Ju längre in i halvleken vi kommer så är det Kinna som mer och mer är det starkare laget. Gästerna är här för att inte släppa till något onödigt men om chansen ges till omställning så skall de försöka förvalta de chanserna så gott de kan. De hade dock inte räknat med att i Kinna har vi ett av seriens bästa försvarslinje. Den börjar med Oskar på topp och slutar med Holmér i målet.
Kinna däremot är ute efter att se till att vi inför sista omgången kommer att vara på samma poäng som Sandared och i den 25:e minuten så är det Oskar som är på den plats där han skall vara, framför mål där han kan forcera in ledningsmålet. Fint förarbete av David Andersson som på sin högerkant rusat ner för att slå ett lågt inlägg framför målburen. Välförtjänt ledning och de avslutande tjugo av halvleken händer egentligen inte så mycket mer.
I den andra halvleken så har Riemer kommit in på plan istället för Mijatovic och det är en pigg och spelsugen Riemer som springer på det mesta. Det är fortsatt Kinna som dominerar men det har vi sett i de senaste matcherna och sedan har motståndarna kontrat in en boll. Sandared lyfter sitt spel en stund in i halvleken och skapar ett par chanser. Holmér i målet visar sin klass med ett par stabila räddningar. Detta ger ett rappt Kinna en del omställningar och i en av dom så visar man upp ett vackert passningsspel där Oskar får bollen vid straffpunkten och säkert kan rulla bollen i mål. 2-0 och det är tjugo minuter kvar att spela. Planen verkar tung och mot slutet är det många som ser trötta ut, vilket gör att Sandared inte skapar några jättechanser.

Stabil seger och nu väntar en oerhörd spännande avslutning mot Rydboholm på söndag.

3 Kanonkulor - Oskar Johansson - 2 mål på ren vilja, rörlig som vanligt. Klart man skall ha högst betyg då

2 Kanonkulor - Robin Holmer - Gör det han skall i en match där han åter under långa perioder är nära att få betala entrepeng, svårt för en målvakt som vill ha mkt att göra.