Kinna IBK kunde inte rå på serievinnarna Lockerud F02, men hur skulle det gå mot deras klubbkamrater Lockerud F03?

Målvakt: Ella
Backar: Linette, Stina, Märta, Elin O
Centrar: Emma, Frida, Petronella
Anfallare: Malva, Elsa, Ellen, Elin D, Maria, Elin A

Det var dags för sista matchen för säsongen och en vinst idag innebär att Kinna kommer sluta på en tredjeplats (Fristad har inte spelat klart ännu och kan komma upp i lika många poäng som Kinna).

Period 1
Lockerud visar prov på bra bollbehandling i den första perioden. Kinna spelar ett utmärkt försvarsspel över hela banan. Bra positionsspel av Kinna idag. Elsa och Isabelle visar vägen med ett otröttligt jagande där framme!
Båda lagen vill pressa högt upp och stressa försvararna till att göra misstag. Kinnas backar klarade det bra överlag i matchen idag.

I sjunde minuten sätter kedjan med Ellen, Maria och Frida fart. Det börjar med att Ellen bryter en pass och hittar Maria, som skjuter tätt utanför stolpen. Kedjan fortsätter att trycka på och till slut får Ellen tillbaka bollen efter pass av Frida och kan skjuta in 1-0!

I anfallet efteråt kan Petro sno en pass och sätta fart för att kontra med hjälp av Elsa och Elin D. Tyvärr får tjejerna bollen bakom sig och anfallet rinner ut i sanden. I tionde minuten kan dock Kinna utöka sin ledning till 2-0. Frida får ett frislag nere på Lockeruds planhalva, slår frislaget till en frispringande Maria som kan trycka in bollen i mål!

I tolfte minuten uppfattar Petro en friståede Elin D vid andra stolpen, men tyvärr får Elin inte riktigt tag i bollen. Stina visar att hom även i denna match vill avlossa skott från sin backposition. Annars var det lite tunt med backsskott idag - vi är vana vid att alla backar provar skottlyckan.

Lockerud inleder en offensiv period i slutet för att få in en kvittering. Backarna i Kinna får täcka flera skott.

Period 2
Perioden har knappt startat innan Ellen kan utöka Kinnas ledning till 3-0. Det hann bara gå 45 sekunder! Det är återigen Maria, Ellen och Frida som har ett bra samarbete. Lockeruds målvakt gör två räddningar men till slut får Ellen in bollen i mål!

I nästa byte kan Märta hålla i boll nere i eget hörn, göra några dragningar och hitta fram till Petro, som sätter full fart. Återigen ser Petro en framstormande Elin D, men Elin når inte riktigt bollen den här gången heller. Mycket nära att Elin kan peta dit den! Lockerud kan i nästa anfall reducera till 3-1.

Lockerud får en utvisning i femte minuten för slag. Vi kan väl konstatera att det var mycket avblåsningar för slag i dagens match....! Utvisningen resulterar inte i något mål för Kinna. Emma har ett skott över och Stina försöker några gånger men är inte riktigt vän med bollen den här gången.

I nionde minuten gör Ella en fin räddning. Lockerud stannar dock kvar på Kinnas planhalva och kan reducera till 3-2.
Lockerud får en ny utvisning i nionde minuten för hårt spel och denna gång blir det mål! Stina passar ut bollen till Emma på kanten, som kan avancera framåt och skjuta mot mål. Kinna håller kvar bollen i anfall och Emma kan göra 4-2 med hjälp av sina kämpande lagkamrater. Det är Malva som får fram bollen till Emma.

Kinna får fram flera bra anfall i slutet när de lyckas bryta passningar eller ta bollen från Lockerud. Elin A får till en bra skott, men målvakten gör en bra räddning. Kinna behåller initiativet och Emma kan göra 5-2 i tolfte minuten. Isabelle stressar Lockerud och Frida kan vinna boll, hitta Maria och 6-2 är ett faktum.

Period 3
Kinna fortsätter ånga på även i tredje perioden. Maria fortsätter med sina dragningar och skott. Hon kan i sjätte minuten utöka Kinnas ledning till 7-2. Lockerud får en tjej utvisad för nick: Stina slår frislaget till Maria som får till ett härlit skott!

Lockerud har därefter ett mycket snyggt anfall och hittar så när fram till en fristående spelare vid bortre stolpen! Kinna får frislag och Elin O passar Maria som klipper till direkt!

I tionde minuten är det Kinnas tur att drabbas av en utvisning och Lockerud visar att de kan ta tillvara på tillfället och reducera till 7-3.

Stina och Ella höll på att lägga in bollen i eget mål i tolfte minuten. Ella får visa att hon är vaken direkt efter detta och göra en fin dubbelräddning! Det gäller för Kinna att inte slappna av även om de leder med 4 mål. Linette får till ett av sina sedvanliga avanceringar längs med sargen som resulterar i frislag. Linette passar Stina som missar skott (eller gör en snygg fint!?) och bollen kommer till Emma som laddar för skott. Tätt utanför.

I sjuttonde minuten passar Märta Petro som avslutar- Målvakten är dock med. Petro ger sig dock inte och kan göra 8-3 till Kinna. Kinna avslutar matchen med en tjej i utvisningsbåset, men Lockerud får inte in några fler mål idag.

Kinna gör en mycket bra sista match i serien för den här säsongen. Det var bra fart under skorna idag, bra passningsspel emellanåt, bra kämpainsats som vanligt och flera snygga mål! Tjejerna hade också idag ett bra försvarsspel över hela planen.