Sillhövda AIK - Kalmar City BK 2-0 (1-0)

Kevin Makin

Matchens lirare:
Kevin Makin

Kommentar ifrån assisterande tränaren Peter Engman:
" - Kalmar City börjar matchen bäst! Redan i första minuten har man en boll i mål, men målet vinkas av för offside.. Första 10 minuterna är det nästan bara Kalmar City som har bollen, man kommer vid flera tillfällen runt längst kanterna och skapar ett par halvchanser! Men efter de inledande 10 minuterna så blir det lite mer böljande spel och Sillhövda får mer att säga till om! Det är nu väldigt mycket fram å tillbaka istället och bägge lagen skapar målchanser.. Kalmar City skapar mer, men bägge lagen skapar och det är märkligt att det fortfarande står 0-0 i slutet av första halvlek! Med bara en minut kvar av halvleken slarvar vi, när vi dribblar på egen planhalva och blir av med bollen.. Sillhövda spelar ut bollen på kanten och slår in den lågt i straffområdet, där rinner bollen förbi flera City-försvarare innan den tillslut når fram till en Sillhövda-spelare som kan peta bollen i mål, 0-1.. Slarvigt och billigt mål! 1-0 Sillhövda efter den första halvleken! Kalmar City börjar andra halvleken piggt och man äger mest boll igen, likt som den första startade.. Sillhövda får straff i den 51:a minuten, efter att vi i situationen innan, gett bort bollen för enkelt och de utökar då sin ledning, 0-2.. Kalmar City försöker och försöker, men det känns som det är lite för mycket "enmanshow" istället för ett rejält kollektivt försök till reducering.. Kalmar City skapar målchanser, men bollen vill inte in! Idris Eliassi är närmast en reducering, med en frispark i ribban, med ungefär 20 minuter kvar.. Tiden går och Sillhövda vinner matchen! En oerhört tung förlust då vi bjuder på bägge målen, samt är individuellt, tekniskt och spelmässigt bättre än våra motståndare.. Men, som kollektiv var Sillhövda bättre idag och det är därför de vinner matchen! Det är bara att ta nya tag och glömma denna matchen så fort som möjligt.. "