Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jämjö GoIF P16

Följ

P16

Följ oss för uppdateringar
Följ
Jämjö GoIF
Fotboll
P16
Tabell
Lag M V O F P
1 Rödeby AIF Blå 9 8 1 0 25
2 Mjällby AIF 9 7 0 2 21
3 Olofströms IF 9 6 1 2 19
4 FK Karlskrona Orange 1 9 5 2 2 17
5 Ronneby BK 9 5 1 3 16
6 Saxemara IF 9 4 1 4 13
7 Jämjö GoIF 9 3 0 6 9
8 Rödeby AIF Grön 9 2 0 7 6
9 Mörrums GoIS FK 9 1 0 8 3
10 Nättraby GoIF Svart 9 1 0 8 3

Match

Saxemara IF

3 - 0
Saxemara IP
25 augusti 2019
13:00

Jämjö GoIF

Referat

Referat: Saxemara IF - Jämjö GoIF

I ett strålande solsken på Hejans IP spelades andra matchen för höstsäsongen. Duktiga Saxemara stod för motståndet och förutsättningarna för att det skulle bli en riktigt bra match var många. Inför matchen pratade vi en del om lärdomarna vi drog efter Ronneby-matchen: vi skulle våga spela vårt spel och inte bli för utdragna mellan lagdelarna, vi skulle kämpa för varandra och hela tiden se till att vila ”på rätt” sida om motståndarna. Vi visste att Saxemara är ett bollsäker och spelskickligt lag med duktiga kantspringare, därför lade vi upp taktiken att dra ner en av de offensiva mittfältarna så att vi spelade med en omvänd triangel, med spetsen uppåt istället för vår vanliga uppställning med två offensiva och en defensiv innermittfältare. Tanken var att de två,defensiva mittfältarna lättare skulle ha möjlighet att ge våra ytterbackar understöd så att de aldrig skulle hamna i 1 mot 1 lägen mot deras yttermittfältare. Detta innebar också att vi skulle låta Saxemara få spela lite mer ostört på egen planhalva och vänta runt mittlinjen på att sätta in pressen. Centralt ville vi vara täta och starka och på så sätt ”tvinga” dem att spela längs kanterna där vi skulle kunna försvara oss i 1 mot 2 situationer. Offensivt skulle vi våga vårda bollen och spela snabbt upp via mittfältet till spelyta 2 och därifrån komma med fart in mot ”goalzone”.
I första perioden börjar vi fokuserat och försvarsspelet sitter precis som vi hade pratat om innan avspark. Vi försöker vårda bollen och hålla vårt eget spel och det mörks att Saxemara inte riktigt hade räknat med att vi skulle bjuda upp till dans på detta sätt. Även om det inte var helt oförtjänt, kom 1-0 till Saxemara ändå lite snöpligt i slutet av perioden. Vi hade gjort en riktigt bra period och spelmässigt höll vi absolut jämna steg med motståndarna.
Inför andra perioden justerade vi lite detaljer i vårt uppbyggnadsspel, det hade blivit lite för många bollar från backlinje direkt upp på forward, något vill inte eftersträvar utan vi vill försöka spela oss genom alla lagdelar. Försvarsspelet hade funkat helt utmärkt och nu skulle vi börja växa in i matchen och med lite mer allvar försöka hota Saxemara mål. Grabbarna som gick ut på planen för den andra perioden var väldigt fokuserade, och vi blev mycket stolta och imponerade över hur de genomförde perioden. Matchen hade precis alla ingredienser som de stora matcherna har: intensitet, snabba passningar, hårda närkamper och vassa målchanser. Vi kontrollerade spelet i stort sett hela perioden, men trots att vi skapar många fina lägen får vi inte in bollen. Taktiken att låsa deras yttermittfältare funkade precis som planerat och Saxemara spel låste sig gång efter annan, vilket gjorde att vi alltmer kunde flytta upp laget och vinna bollen högre upp i planen. Perioden slutade, trots det fina spelet 0-0 och deras ettmålsledning var absolut inom räckhåll.
Inför tredje period hade vi inte mycket att säga mer än att vi var oerhört imponerade och stolta över grabbarna, nu skulle vi bara förgylla matchen med ett mål också.
Trots att vi börjar sista perioden på samma fina sätt som vi slutade den andra så börjar vi mattas allt mer. Det gedigna och intensiva arbetet grabbarna hade lagt ner för att täcka upp för varandra och ge varandra stöd började ta ut sin rätt och vi började få allt svårare att etablera några längre anfall. Vi skapar fortfarande en hel del fina lägen och det känns på snudd som orättvist när 2-0 på något sätt ändå ramlar in, och när 3-0 punkterar matchen går luften ur oss fullständigt. Det mentala motståndet bryts ner och vi orkar helt enkelt inte resa oss igen och matchens sista minuter är en uppvisning i hur man försvarar sig som ett kollektiv mot en inspirerad och spelskicklig motståndare.

Resultatet till trots är vi mycket nöjda med den hör matchen. Grabbarna gör en oerhörd insats och vi skakar om ett av regionens allra bästa lag i den hår åldern. Den kämpaglöd, initiativkraft och lojalitet mot laget som samtliga visade prov på idag lockar ändå fram en glädjetår i ögonvrån. Det finns mycket att ta med från den här matchen: kämpainsatsen, spelvändningarna, det snabba passningsspelet, närkampsspelet och inställning och fokus är några exempel på positiva saker som vi tycker att grabbarna ska vara stolta över och ta med sig till nästa match.

/Tränarna
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Adam Johansson 1 0 0 0 0 0
Casper Öberg 1 0 0 0 0 0
Erik Liljegren 1 0 0 0 0 0
Gabriel Gillén 1 0 0 0 0 0
Hugo Jolin 1 0 0 0 0 0
Hugo Magnusson 1 0 0 0 0 0
Isac Åkesson 1 0 0 0 0 0
Leonard Hejman 1 0 0 0 0 0
Noah Kysinger 1 0 0 0 0 0
Noah Toresten 1 0 0 0 0 0
Sebastian Svendsen 1 0 0 0 0 0
Viggo Pöllänen 1 0 0 0 0 0
Wille Janicke Pilkvist 1 0 0 0 0 0
William Magnusson 1 0 0 0 0 0
Vilmer Fristedt 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng