Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jämjö GoIF P16

Följ

P16

Följ oss för uppdateringar
Följ
Jämjö GoIF
Fotboll
P16
Tabell
Lag M V O F P
1 Rödeby AIF Blå 9 8 1 0 25
2 Mjällby AIF 9 7 0 2 21
3 Olofströms IF 9 6 1 2 19
4 FK Karlskrona Orange 1 9 5 2 2 17
5 Ronneby BK 9 5 1 3 16
6 Saxemara IF 9 4 1 4 13
7 Jämjö GoIF 9 3 0 6 9
8 Rödeby AIF Grön 9 2 0 7 6
9 Mörrums GoIS FK 9 1 0 8 3
10 Nättraby GoIF Svart 9 1 0 8 3

Match

Jämjö GoIF

3 - 4
Jämjö IP
18 augusti 2019
14:00

Ronneby BK

Referat

Referat: Jämjö GoIF - Ronneby BK

Seriepremiär! Dessutom hemma på IP. Solen dolde sig bakom ett tätt molntäcke, men regnet höll sig på avstånd och förutsättningarna var fina för att det skulle bjudas på fin fotboll.
Inför matchen pratade vi mycket om att våga spela vårt spel, att utnyttja våra styrkor till vår fördel och inte lockas in i ”de långa bollarnas spel”. Vi pratade mycket om att hålla igång ett snabbt passningsspel, genom alla lagdelar och att hålla igång kommunikationen hela tiden för att hjälpa varandra - i både försvar och anfall.
Ronneby BK, som stod förmotståndet satte omedelbart en intensiv press och överrumplade oss nog lite vilket ledde till att vi blev en aning passiva och kom lite fel i våra positioner. Ronneby utnyttjade det direkt och satte 0-1 på ett långskott. Skytten fick stå ganska ohotad precis utanför vårt straffområde och sikta in sig, just den ytan vi vill försöka hitta in i när det gäller vårt anfallsspel, och just den ytan som vi inte vill låta motståndaren få vara i med bollen. Efter den intensiva starten tog det en stund innan vi kom igång med vårt spel. Vår rörelse på mittfältet lät oss inte komma loss med bollen längs marken med de korta snabba passningarna vi vill spela med för att kunna ta oss förbi motståndarnas lagdelar och istället matade vi långbollar i de yttre korridorerna - ett spel som vi inte riktigt strävar efter och som gör att vi inte kan utnyttja våra styrkor. 0-2 rasslade in just när vi började få lite grepp om matchen. Spelmässigt börjar vi dock jobba oss in i matchen mer och mer och i pausen pratade vi om hur vi skulle förändra vår rörlighet påmittfältet för att kunna få igång vårt passningsspel.
I den andra perioden kommer vi ut med nytänt självförtroende och i flera spelsekvenser använder grabbarna många av de verktyg vi har jobbat med. Snabba passningar leder till spelvändningar och kontrollerade djupledsbollar med rätt adress vilket gör att Robbeby börjar få svårt att få tag i spelet och vi tar över mittfältet mer och mer. I ett av många fina anfall, men hög fart och snabbt spel hittar vi till slut läget att trycka in bollen på och 1-2 känns som att det bara har börjat. När sedan 2-2 trycks in i en fantastisk lagkontring, där vi med snabba passningar tar oss från bollerövring på egen planhalva till avslut på ett par snabba sekunder, fast utan att spela chansartat. Bubblar glädjen i GoIFarnas hjärtan. Därför kändes det mycket snöpligt att Ronneby ändå, i en märklig situation kan sätta dit 2-3. Ronneby hade tappat mer och mer av sitt eget spel och hade börjat förlita sig på chansartade långbollar och individuella prestationer från 2 av sina spelare.
I den tredje och sista perioden spelar vi i långa stunder mycket bra, men desperationen efter kvitteringsmålet, tillsammans med en begynnande trötthet gör att vi ibland faller in i Ronnebys långbollande och tappar vår organisation. På mittfältet tappar det fina greppen matchen vi hade och när 2-4 rullar in på en kontring efter vår hörna så kändes det lite som at vi höll på att tappa både matchen och vårt eget spel. Men grabbarna spottade upp sig, fällde ut huggtänderna och bestämde sig för att det är ändå viktigare att vi presterar och vågar spela fotboll än att deppa. Under matchens slutskede spelar vi ett mycket imponerande spel i både försvar och anfall. Ronneby - som vid detta laget helt har gett upp tanken på att försöka matcha vårt spel - tvingas att bara skicka långbollar utan adress. Med hög press, inställningen att vinna duellen på den långa bollenoch sedan samla in andrabollen kan vi hålla ett intensivt tryck mot Ronnebymålet och till slut kan vi få in 3-4. Även om jakten fortsatte - fast till skillnad från tidigare - så försökte grabbarna ändå spela vårt snabba spel istället för att också hemfalla åt långbollandet, så hinner vi inte få in en välförtjänt kvittering och matchen slutar med en sur och orättvis (ja, jag kanske är lite jävlig...) förlust.

Vi tar ändå med oss många värden från denna matchen. Vi visade oss själva att vi behärskar ett snabbt och effektivt passningsspel som vi kan skapa målchanser med. Vi har en bra inställning i försvarsspelet och vi är starka i duellerna. Vi gör väldigt många saker väldigt bra.
Vi har också lärt oss att undvika att hamna i ”långbollsfällan” och att vila på rätt position i rätt situation.
Nu tar vi nya tag i veckan och gnuggar några detaljer så vi står vi redo på söndag när vi ställs mot Saxemara.

/Tränarna
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Wille Janicke Pilkvist 1 1 1 0 0 2
William Magnusson 1 1 1 0 0 2
Hugo Jolin 1 1 0 0 0 1
Adam Johansson 1 0 0 0 0 0
Casper Öberg 1 0 0 0 0 0
Erik Liljegren 1 0 0 0 0 0
Gabriel Gillén 1 0 0 0 0 0
Hugo Magnusson 1 0 0 0 0 0
Leonard Hejman 1 0 0 0 0 0
Noah Kysinger 1 0 0 0 0 0
Noah Toresten 1 0 0 0 0 0
Sebastian Svendsen 1 0 0 0 0 0
Sigge Edström 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng