26 september 2018
18:30

Svalövs BK 1

Referat: IK Wormo Blå - Svalövs BK 1

Gräs - risk för mörker - konstgräs och ljus? Ingen tvekan från de båda tränarna: gräs - varje gång! Vi tackar Svalöv för möjligheten att flytta matchen så att Linda kunde fira (sörja?/förfasa sig?) över tidigare 50årsfyllande :). Svalöv började matchen piggast men det var de blåa som fick in första bollen. Svalöv spelar med kort spelaravstånd och rör sig så över planen - vilket bl a nästan ómöjliggör spel i mitten. Vilket egentligen borde främja vårt spel på kanterna, men flertalet gånger tog de blåa sig in i mitten för tidigt och fick då tre gula spelare mot sig direkt. Svalöv kvitterade men innan första perioden blåstes av kunde publiken njuta av Davuds hörna - rakt på Ottos huvud och ett mycket vackert nickmål kunde räknas in. 6 - 10 i skottstatiskik så den här gången fick vi den statistiska vinsten! Vi hade också medvind i första - som då Svalöv fick i andra. Och det fövaltades väl av de gula. Vi fick snöpligt in ett självmål - vilket är alltid en backs mardröm och som vanligt ett mycket snyggt mål som inte borde vara möjligt med den vinkeln. Svalöv matade på med sina korta passningar och när perioden var över stod det 2-5. Skottstatistiken 8 - 8 - där Svalöv således fick bättre utdelning. Tredje perioden - då fick vi vinden i ryggen och DÅ kom vi ju på att det fanns ytor att springa på och innan perioden var slut - var kvitteringen ett faktum. Och mörkret. Det var tur Svalöv hade gula tröjor för det var det enda som syntes i slutet. Anton utmanade dock mittspelet med att komma från backplats - ta sig genom hela mittfältet och sätta bollen i mål. Otto var framme på ytterligare nick på hörna, men denna gång gick bollen utanför. Skottstatistik sista period 9-6.