14:00

Vaksala SK

Referat: IK Oden - Vaksala SK

Träningsmatch mot Uppsala-laget Vaksala som spelar i div 4 Uppland. En bra värdemätare på var vi står.
Vi mötte ett välorganiserat lag med en oerhört duktig målvakt och stabila mittbackar.
Trots detta skapade vi en hel del målchanser, varav några borde resulterat i mål.Istället straffades vi av en felpassning på motståndarnas planhalva som ledde till kontring, 2 mot 2 läge och skott i mål.
Därmed underläge 0-1 i paus.

1:a halvlek
2' Hampus spelar fram David som tar sig fram till ett friläge men målvakten gör en fantastisk räddning på avslutet
6' Vaksala bryter en felpassning centralt och tar sig fram till avslut som Jocke räddar
10' Genombrott av Casper på vänsterkanten som tar sig fram till skott som målvakten räddar
14' Vaksala lägger en crossboll över vår backlinje till spelare som tar sig fram till avslut som går utanför bortre stolpen
16' Karwan sätter en djupledsboll till David som kommer fri med målvakten men avslutet går tyvärr utanför
17' Frisparksinlägg av Hampus som Simon nickar utanför
19' Gult kort på nr 15 i Vaksala för ruff
20' Simon lyfter bollen över en mittfältare som försöker bryta och Hampus drar till på volley, får skön träff och bollen ser ut att dyka in under ribban men smiter tyvärr tätt utanför stolpen
22' Farligt skott av Vaksala som Jocke räddar med en fotparad
26' Hampus får på ett bra skott men bollen styr på en försvarare och ut till hörna
28' Frispark av Vaksala där spelaren ser ut att slå ett inlägg men skjuter och bollen är på väg in under ribban när Jocke får fingertopparna på den och styr över ribban till hörna
28' Vaksala slår hörnan snabbt och deras mittback nickar mot mål men Jocke räddar
31' Simon spelar fram Casper som slår ett inlägg som rensas ut till Simon som skjuter tätt över
33' Bra inlägg av Vaksala som Jocke lyckas boxa ut till hörna
34' 0-1 Vaksala, skott i vänstra hörnet
35' Avspark av Oden leder till djupledsboll till David som kommer fri med målvakten igen som dock gör sig stor och räddar
39' Simon passar till Sebastian som lägger vidare till Hampus som har bra skottläge utanför strafområdeslinjen men skottet går över målet
39' Johan lägger en crossboll till Karwan som skickar vidare till Casper som skjuter och målvakten räddar igen
42' Bra inlägg av Johan som målvakten styr bort med händerna, Casper är först på returen och passar till Sebastian som skjuter över från bra läge
43' Martin bryter ett uppspel och går framåt, spelar till Johan som slår ett inlägg till framrusande Martin som nickar men målvakten räddar igen
44' Hörna för Vaksala som leder till kontring för Oden via David som springer sig fri från halva planen och skjuter i stolpen!

Ja efter alla missade målchanser så hoppades vi på bättre effektivitet i andra halvlek för spelet var det inget större fel på.
David är ytterst nära att kvittera i inledningen av halvleken men träffar stolpen på nytt! Istället gör Vaksala 0-2 genom att utnyttja en felpassning när vi borde ha rensat istället för att spela oss ur situationen.
Vi gav dock inte upp utan reducerade tidigt i halvleken på en kort hörnvariant där Hampus avslutar med ett skott i bortre krysset!
Resten av halvleken blev en måljakt med mängder av skapade (och missade) målchanser.
Vaksala håller undan till 1-2 vinst men prestationsmässigt var vi riktigt bra och kan vi bara omsätta alla chanser med högre effektivitet så ser det riktigt lovande ut framöver.
Hela laget var bra idag och riktigt svårt att plocka ut matchens lirare. En som var med mycket i spelet både offensivt och defensivt och gjorde det mesta rätt var Casper Pontelius som får utmärkelsen!

2:a halvlek
47' Markinlägg av Elvin mot främre stolpen där David störtar fram och skarvar bollen som tyvärr går stolpe ut
49' Gult kort på Wasseem som nyss kommit in och gör en vårdslös glidtackling. Tyvärr skadar han foten i det momentet och tvingas bryta matchen några minuter senare.
50' 0-2 Vaksala: Frisparksinlägg av Vaksala som skarvas i stolpen. Vi får tag i bollen men passar fel varpå deras spelare får på en drömträff upp i nättaket på ett skott som överraskade Jocke.
57' David vinner bollen av V. mittback och tar sig fram till ett nytt friläge, får på ett bra skott som målvakten störtdyker på och räddar till hörna
58' 1-2 Oden genom Hampus W (assist Elvin). Kort hörna där Hampus får tillbaka bollen av Elvin och skjuter från diagonalen av straffområdet i bortre krysset!
62' Inlägg av Simon till Elvin som får på en bra träff men bollen smiter utanför stolpen
64' Instick av Karwan till Alex Videhult som kommer fri men den fantastiske målvakten räddar på nytt!
65' Bollvinst av Alex som tar sig fram till ett nytt friläge men avslutet går i stolpen!
70' Bra manöver av Karwan som tar sig in i straffområdet, lägger snett inåt bakåt till Hadi som chansar på en tåpaj men bollen går utanför bortre stolpen
77' Elvin spelar fram Hampus som får på en bra träff men bollen går tätt över ribban
78' Kontring av Vaksala som chansar på ett långskott och bollen är på väg in men Jocke lyckas tippa den till hörna
81' Bra hörna av Casper som målvakten styr ut till Senai som skjuter men det blir en styrning på en försvarare till ny hörna
85' Bra frisparksläge. Elvin går på skott men målvakten läser detta och räddar utan större problem.
86' Hampus spelar fram Alex till ett friläge och han tar avslutet med fel fot, dvs högern, bollen går förbi målvakten men återigen i stolpen och ut till inspark! Vår fjärde stolpträff i matchen.
89' Karwan lyfter bollen till Alex som får på bra volleyträff men bollen går utanför
90' Gult kort på Senai för stämpling
90+1' Jocke tajmar en utrusning fel och missar bollen, Vaksala skjuter mot tomt mål men Hampus S hinner dit och räddar mål!