8 maj 2024
20:00

Västerås BK 30

Referat: IK Oden - Västerås BK 30

Kvällens motståndare BK30 hade inlett säsongen svagt med tre raka förluster, men vi såg senast mot Västerås FC att det inte är några garantier för att vi ska ta tre poäng.
Matchen spelades på ett kylslaget Råby IP konstgräsplan eftersom Brandthovdas gräsplaner fortfarande ej är spelklara.
Vi öppnade matchen starkt och skapade tre fina lägen under de första 10 minuterna, dock var avsluten för svaga för BK30:s målvakt ställdes inte på prov.
Men efter ett tag hade BK30 lärt sig läxan och började lyfta långt på sina snabba yttrar Lukas Schweitz och Morgan Lindholm.
Robin tvingades till ett flertal fina räddningar men var chanslös i 24:e minuten när Lukas Schweitz slog ett stenhårt markinlägg mot bortre stolpen där just Morgan Lindholm störtdök och styrde in 0-1.
Vi vaknade till efter detta och hade en boll i mål när Karwan styrde in en målvaktsretur men det blev bortdömt för offside vilket kändes mycket tveksamt.
Karwan hade även en ribbträff så vi åt oss allt närmare. Men BK30 var hela tiden farliga på kontringar och Robin höll oss kvar i matchen genom att rädda två frilägen.
Istället fick vi en viktig kvittering precis innan paus. Det var Karwan som la ett perfekt instick till Sebastian som fälldes i friläge. Solklar straff.
Hampus var stensäker från 11 meter och skickade målvakten åt fel håll och straffen i mål!
--------------
I andra halvlek började vi otroligt bra men lyckades slarva bort de riktigt avgörande passningarna.
BK30 var fortsatt farliga på kontringar men Robin fortsatte och storspela.
Vi började göra byten för att få in ny energi och bl a kom Hadi in på centrala mittfältet.
Detta var ett bra drag för han nickade Hampus frisparksinlägg fram till Emil som stötte in 2-1 från nära håll.
Det såg ut som om vi skulle gå mot tre nya poäng men BK30 lyckades kvittera genom en märklig situation.
En crossboll gick emot en farlig yta där Keyse försökte rensa bort bollen men fick en luftmiss så bollen gick till en fri spelare samtidigt som assisterande höjde flaggan. Alla stannar upp förutom deras forward som i affekt pangar bollen in i nätaket och märkligt nog dömer domaren mål! Han menade att Keyse påverkade spelet genom att luftmissa bollen.
Efter det så gick båda lagen för tre poäng och chanserna avlöste varandra.
Karwan var ytterst nära att göra vinstmålet på tilläggstid men bollen gick över ribban.
Vi får ändå vara nöjda med poängen och utser Robin till matchens lirare efter 7 räddningar i matchen, varav 4 frilägen!

-----
24' 0-1 BK30 genom Morgan Lindholm
43' 1-1 Oden genom Hampus Wallenius på straffspark
43' Gult kort på BK30 nr 8 för frilägesfällning i straffområdet
49' Gult kort på Oden Karwan Saeed Foad för stämpling
67' 2-1 Oden genom Emil Vaivio (assist Hadi)
82' 2-2 BK30 genom Eric Björk
82' Gult kort på Oden Robin Larsson Ström för protest mot domslut
85' Gult kort på BK30 Lucas Schweitz för protest mot domslut
90' Gult kort på Oden Kevin Ahlbäck för "abusing the officials"
90+2' Gult kort på BK30. Ivan Merino för att ha stoppat en kontring genom att hålla fast Hampus